Anno 1800: Sunken Treasures

 • Ontwikkelaar Blue Byte
 • Eerste releasedatum 30 juli 2019
 • Platformen Pc
 • Genre Strategie
 • Gameliner score

Review: Anno 1800: Sunken Treasures - Pc

Ubisoft weet de levensduur van haar games altijd op een positieve manier uit te kauwen met DLC en ook Anno 1800 moer er toch echt aan geloven. Anno 1800: Sunken Treasures is de eerste uitbreiding en verscheen eind juli voor de pc. Het speelt zich af in Cape Trelawney waar we aan de slag gaan met het duiken naar oude schatten in de scheepswrakken die daar op de bodem zijn achtergebleven na een grote zeeslag. Het is alleen de vraag of je met Sunken Treasures ook echt een schat binnenhaalt.

onbekend

Een derde map

De mid-game van Anno 1800 komt wat langzaam op gang. Als je eenmaal zevenhonderd Artisans had binnengehaald, was het eigenlijk nog maar een kwestie van het bouwen van huizen en dat gaat op een gegeven moment een beetje vervelen. Dit was ook het moment dat ik weer ben gestopt met het spelen van Anno 1800. In dit deel van de game start Sunken Treasures, wat een groot pluspunt is. Dit is zo rond de derde tier van je inwoners. Je ontvangt een boodschap dat de Koningin van het rijk spoorloos is. Het is aan jou de taak om haar middels een expeditie te zoeken, waarbij je uiteindelijk in Cape Trelawney terecht komt.

In Cape Trelawney wordt de uitbreiding Sunken Treasures toegevoegd, wat ertoe leidt dat het aantal mappen naar drie gelift wordt. Een van mijn grootste kritieken uit Anno 1800 is dat de maingame doorgaat terwijl je in een andere map zit en je continu moet terugschakelen om in de gaten te houden of alles nog wel goed gaat in je steden. Branden bijvoorbeeld je huizen niet spontaan af. Helaas een puntje dat tot op heden niet is aangepast. Met de toevoeging van deze locatie wordt de chaos enkel groter aangezien je tussen drie locaties dient te schakelen.

onbekend

Diepzeeduiken

In Cape Trelawney ga je opnieuw jouw beschaving optuigen. Het oppervlakte waar je kunt bouwen is zo'n drie keer groter dan wat we tot nu toe gewend zijn in Anno 1800. De verschillende quests (dit zijn er ongeveer dertig) zijn afwisselend. Er zitten wat standaard quests tussen, maar ook een aantal nieuwe waarbij je nieuwe vaardigheden kunt gebruiken. Tijdens je avontuur leer je Old Nate kennen, een knotsgekke professor die beschikt over wat speciale uitvindingen. Zo krijg je bevoorbeeld de beschikking over een bootje waarmee je op schattenjacht kunt.

Het zoeken naar schatten speelt een hele grote rol in deze uitbreiding en biedt voldoende afwisseling tussen de missies door. Het bouwen van de stad kan wat eentonig zijn, maar door dit soort missies kan het wel weer lekker zijn om de sleur te doorbreken. Iets dat een game zoals Anno 1800 ook zeker nodig heeft.

onbekend

Voldoende content voor in de mid-game

Ook is er een crafting systeem toegevoegd voor de nieuwe items aan Anno 1800. Het opbouwen van een nederzetting kost best wel wat tijd, zeker als je bij de negende of tiende tier aangekomen bent. Je hebt dan luxere producten nodig om je inwoners tevreden te stellen en je eiland draaiende te houden. Een uitbreiding als deze, waardoor je toch wat andere dingen tussendoor aan het doen bent, is gewoon lekker.

Je hebt zeker meer dan negen tot tien uur nodig in de maingame om met Sunken Treasure aan de slag te kunnen. Het is gelukkig mogelijk om je maingame te gebruiken om verder te gaan, maar als je net als ik opnieuw start, dan kost het je wel even wat tijd om deze uitbreiding te checken. De uitbreiding is trouwens onderdeel van de Season Pass die je voor nog geen 25 euro kunt aanschaffen. Naast deze uitbreiding heeft Ubisoft nog twee andere uitbreidingen bevestigd.

onbekend

Het eindoordeel van Alex Zweers

Anno 1800: Sunken Treasures is de eerste uitbreiding uit de Seasson Pass en brengt een aantal kleine, maar leuke vernieuwingen met zich mee. Er wordt niet afgeweken van het hoofddoel en de uitbreiding wordt zonder al te veel poespas toegevoegd. Een derde map vind ik alleen wat onoverzichtelijk, zeker als je te lang in Cape Trelawney rondhangt en in de andere maps alles nog doordraait en binnen no-time je halve stad in de hens vliegt. Het nieuwe werelddeel geeft je drie keer zoveel ruimte om te bouwen, kortom meer dan genoeg te doen.

 • Pluspunten
 • Afwisseling
 • Nieuwe map drie keer zo groot
 • Mid-game opvulling
 • Minpunten
 • Een derde map
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?