Batman: The Telltale Series - Episode 3: New World Order

 • Ontwikkelaar Telltale Games
 • Eerste releasedatum 25 oktober 2016
 • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: Batman: The Telltale Series - Episode 3: New World Order - Pc

In de tweede episode introduceerde de leider van The Children of Arkham zich. De negentig minuten zitten bomvol onmogelijke keuzemomenten, memorabele gevechten en intrigerende interacties tussen Bruce Wayne / Batman en andere karakters. In de nieuwste aflevering van Batman - The Telltale Series verwachte ik meer van hetzelfde. Een zorgvuldig uitgewerkt verhaal, interessante ontwikkeling van karakters en fanatiek knokken in de Batsuit. Echter stelt de derde episode, New World Order mij teleur. Laat me je vertellen waarom.

onbekend

Filler episode van de serie

Het einde van de episode The Children of Arkham belooft een dosis mysterie en intriges, maar weet uiteindelijk de aandacht niet vast te houden. Het is niet dat er niets gebeurt. Bruce Wayne wordt vrij respectloos uit Wayne Enterprises gewurmd om te worden opgevolgd door Cobblepot. Uiteraard is het geheel zeer verdacht en laat Wayne het er niet bij zitten. Je vindt een moment om Harvey Dent in het ziekenhuis te bezoeken, een agent in nood te helpen en maakt een praatje met Lucius. Zonder te veel van het verhaal weg te geven, lijken het losstaande momenten en zit er niet een vloeiende lijn in. Het geheel wordt pas interessant wanneer Batman de plannen van The Children of Arkham ontfutselt, in gevecht raakt met de leider en Selina Kyle / Catwoman opdaagt.

Vanaf dit moment lost het ongemakkelijke gevoel op en lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Voor de verandering duurt een episode twee uur in plaats van anderhalf, maar juist nu is negentig minuten genoeg. New World Order voelt onnodig uitgerekt. Ik verwachte een belangrijke rol voor The Children of Arkham, maar erg aanwezig was het niet. Of wellicht was ik te veel ingesteld op het snelle tempo van de vorige episodes. Verder bevatten de normaal boeiende gesprekken weinig impact en ook de zenuwslopende keuzes bleven uit. Aan de andere kant houd je je gemaakte keuzes in gedachten en probeer je dit te rijmen met de daaropvolgende keuzes. Pas in de laatste vijf minuten vond er een verrassende onthulling plaats. Mijn mond viel letterlijk open en ik stond op scherp. Eigenlijk voelt New World Order een beetje als een 'filler episode'; een soort van tussendoortje om het verhaal uit te rekken.

onbekend

Een kusje stelen van Catwoman

Echter vond ik de ontwikkeling van Harvey Dent fascinerend. Eigenlijk is het allemaal erg sneu. Van een idealist naar een extremist. In het begin van de derde episode probeert Dent zich staande te houden, maar met elke interactie valt hij meer uit een. Zijn andere aard komt naar voren en neemt de touwtjes in handen. Ik vind de ontwikkeling meesterlijk uitgewerkt en je kunt niet anders dan medeleven voelen. Ook is de interactie tussen Wayne en Kyle erg leuk. Volgens mij probeert iedereen zich in haar bed te werken - wat mogelijk wel of niet lukt. Daarbij leveren de stemacteurs goed werk. Helaas is er minder aandacht besteedt aan Cobblepot / Penguin. Hij voelt aan als een toevallig bijstander, terwijl hij toch belangrijke posities toebedeeld krijgt. Cobblepot is er, maar meer ook niet.

Op technisch vlak een belediging

Net zoals de twee eerdere episodes is ook New World Order op technisch vlak een teleurstelling. Het beeld hapert continu en de framerate neemt regelmatig een duikvlucht. Gek genoeg komt dit telkens voor tijdens de cut scènes en niet wanneer ik met de controller aan de slag mocht. Halverwege de episode heb ik zelfs de tijd genomen om de driver van mijn grafische kaart te updaten, omdat het geheel niet langer speelbaar was. Ook heb ik even bij de instellingen van New World Order gekeken, maar de enige keuzes zijn High Quality of High Performance. Er is geen ruimte om te spelen met individuele instellingen. Erg jammer. Mijn voorkeur gaat juist uit naar de pc, omdat je heerlijk kunt finetunen totdat je het maximale uit je hardware hebt gehaald. De haperingen in beeld zaten de continuïteit en impact van het verhaal echt in de weg.

onbekend

Het eindoordeel van Dewi Welvaart

Batman - The Telltale Series Episode 3: New World Order is een tegenvaller. Telltale Games legde de lat hoog in de eerste twee afleveringen waardoor de teleurstelling extra groot is. Het verhaal voelt onnodig opgerekt en is niet zo intrigerend zoals ik (inmiddels) van vorige episodes gewend ben. De interacties met Selina Kyle en de ontwikkeling van Harvey Dent zijn de hoogtepunten. Vooral Dent weet een gevoelige snaar te raken. Gelukkig, maar het haperende beeld en de instabiele framerates" Onacceptabel. Ik bedoel, uiteindelijk is het 'slechts' een titel van Telltale Games. Zoveel hoef ik niet te vragen van mijn hardware. Met de ervaringen van Minecraft: Story Mode nog vers in het geheugen krijg ik het gevoel dat de ontwikkelaar het allemaal niet zo serieus neemt. Het is dat ik een zwakke plek heb voor Batman en (vooral) Catwoman.

 • Pluspunten
 • Goed werk van stemacteurs
 • Leuke interacties met personages
 • Erg verrassende twist aan het einde
 • Minpunten
 • Zwakste episode tot nu toe
 • Langdradig verhaal
 • Technische mankementen
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?