Borderlands: The Handsome Collection

 • Ontwikkelaar Gearbox Software
 • Eerste releasedatum 27 maart 2015
 • Platformen PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre RPG , First-Person Shooter
 • Gameliner score

Review: Borderlands: The Handsome Collection - PlayStation 4

De zoveelste next-gen collectie ligt weer in de schappen. Dit keer zijn de laatste twee Borderlands-games aan de beurt. Mooier, stabieler, met meer DLC en met de mogelijkheid om nu met maar liefst vier spelers op hetzelfde scherm te spelen. Eens kijken of dit genoeg redenen zijn om de games nogmaals aan te schaffen, of dat Borderlands: The Handsome Collection puur voor diegenen is die de games destijds hebben gemist.

Zelfde games, andere consoles

Niet bekend met Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel? Werp dan even een blik op onze reviews om alles te weten te komen over deze games. In principe zijn beide games RPG's met heel wat shooterelementen. Dat zorgt voor een combinatie van hectische gevechten en het neuzen in allerlei menuutjes die vele gamers destijds al erg aanstond. Vooral de verschillende speelbare en niet-speelbare personages, de daarbij behorende skill trees en de miljoenen wapens oefenden een enorme aantrekkingskracht uit op menig gamer. Nu, drie jaar na Borderlands 2 en een half jaar na Borderlands: Pre-Sequel, verschijnen de games gebundeld voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Dat betekent dat alles er aanzienlijk scherper uitziet en opvallend soepeler loopt dan op de vorige generatie consoles, maar speelde je de games voorheen op de pc, zoals ik zelf voornamelijk deed, dan zal je waarschijnlijk maar weinig verschillen opmerken. Gelukkig laat men fans die de games nogmaals aanschaffen niet in de kou staan, want je kunt je save games gewoon overhevelen naar je nieuwe console, mits deze binnen dezelfde consolefamilie ligt. Zelfs van de Vita-versie van Borderlands 2 kun je je karakters meenemen naar de PlayStation 4-versie van Borderlands: The Handsome Collection. Tof! Maar de collectie moedigt het ook aan om opnieuw te beginnen met een van de vier énieuwe' karakters. Voor beide games zijn namelijk na de release een tweetal extra karakters verschenen, die ook zijn toegevoegd aan deze collectie. Zo kun je in Borderlands 2 nu meteen spelen met de Mechromancer of in The Pre-Sequel direct strijden met de dubbelganger van Handsome Jack.

Meer content en mogelijkheden

Naast de extra speelbare personages worden de basisgames in The Handsome Collection ook uitgebreid met alle andere downloadbare content die momenteel al beschikbaar is. Voor Borderlands 2 betekent dat een enorme berg uiterst toffe DLC, die leuke nieuwe thema's en zowel nieuwe als bekende karakters in het zonnetje zet. Voor The Pre-Sequel zitten er momenteel slechts twee extra pakketten inbegrepen in The Handsome Collection (aangezien de rest nog moet verschijnen), maar alles bij elkaar ben je sowieso niet binnen de 100 uur klaar met deze next-gen collectie.

Waar het op de vorige generatie consoles alleen mogelijk was om met zijn tweetjes split-screen in de wereld van Borderlands te stappen, is dat nu opgewaardeerd naar maar liefst vier spelers. Dat is per definitie tof, omdat er maar weinig games zijn die gamers tegenwoordig die optie bieden. Toch moet ik toegeven dat ik lokaal toch liever alleen of met hoogstens twee spelers de games doorloop, omdat het met vier spelers wel heel erg hectisch wordt. Bovendien wil de framerate tijdens het spelen met vier spelers nog wel eens inkakken, vooral in The Pre-Sequel, en zijn de menu's lastig te bedienen met slechts een kwart van het scherm tot je beschikking. Gelukkig is de mogelijkheid om de game online coöperatief te spelen ook nog altijd aanwezig.

Het eindoordeel van Ruud Oomens

Borderlands 2, Borderlands: The Pre-Sequel of beide games destijds gemist? Dan is Borderlands: The Handsome Collection de ideale manier om dit alsnog recht te zetten. Fans die beide games al hebben gespeeld, zouden eventueel ook een aanschaf kunnen goedpraten als ze nog niets van de DLC van beide games hebben gespeeld of gewoonweg graag met vier spelers op én scherm spelen. Helaas werkt de split-screen met vier spelers niet op ieder moment naar behoren, maar dat maakt de games er zeker niet minder leuk op. Borderlands: The Handsome Collection biedt je op zijn minst 100 uur plezier, als het niet het dubbele is.

 • Pluspunten
 • Twee toffe games
 • Veel extra DLC
 • Save games mee te nemen
 • Split-screen voor vier spelers
 • Minpunten
 • Framerate tijdens split-screen
 • Oogt niet beter dan pc-versies
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?