Review: Burnout Dominator PlayStation 2

Geplaatst:

Heerlijk cruisend over de weg met 260 kilometer per uur zie je in de verte een medeautomobilist snel op je afkomen. Vandaag gaan we er maar eens niet langs, dat is zo conventioneel! Laten we eens kijken hoe hard we die auto door de vangrail kunnen beuken. Hop! Met het gierende geluid van huilend staal versplintert de auto tot puin tegen de vangrail. Op naar het volgende slachtoffer.

Doorbranden

Alweer het zoveelste deel dat in de Burnout-reeks uit is gekomen, en dit keer nog terwijl we weten dat Burnout 5 al in de pits wordt opgewarmd. Voor diegene die niet kan wachten, en zo snel mogelijk nieuwe parcours wil, is Dominator natuurlijk een uitkomst. Voor andere mensen begint het nu misschien een beetje veel van hetzelfde te worden. Alles wat je verwacht van Burnout zit erin, maar zit er ook wel wat nieuws bij?

Brandbaar

Burnout Dominator is verkrijgbaar voor de PS2 en PSP. Het spel oogt meer gemaakt te zijn voor de PSP, omdat het grafisch allemaal ietsje minder is. Daarnaast voelt Dominator ook meer aan als Burnout Legends, wat een specifieke PSP titel is, waardoor het nog meer het idee geeft dat ze het daarna ook maar naar de PS2 geport hebben. Objecten opmaken uit de verte is ook wat lastiger dan voorheen, wat het ontwijken van vervelende tegenliggers of andere nare objecten ook een stuk lastiger maakt. Het feit dat je met Burnout altijd "iets" harder dan de toegestane snelheid rijdt, doet ook niet veel goeds. Toch irriteert het matige zicht niet heel erg, want meestal zorgt de snelheid alleen er al voor dat je het moeilijk ziet, laat staan goed kunt reageren. Het gevoel van snelheid is bij Dominator echt top: 270 kilometer per uur voelt ook echt aan alsof je ogen in je achterhoofd vliegen.

Brandopties

Bij Burnout Dominator heeft men een soort greep gedaan naar de verschillende modi van de vorige Burnout-delen. Als je dus fan bent van bepaalde events, kan het zijn dat ze ontbreken. Zo zit bijvoorbeeld de 'Crash Mode' er deze keer niet bij, juist een mode waar veel mensen zo gek op zijn. Nog steeds blijft er een ruime keus over en hebben ze een goed gebalanceerde reeks events uitgezocht. De multiplayer speelt goed en blijft leuk om te doen bij Burnout, alleen kun je niet online spelen, enkel offline, wat op zich wel jammer is. Bij Dominator gaat het ook iets meer om techniek, waardoor je beter moet rijden, al is dit maar weinig. Nog steeds is het een makkelijke besturing, waarbij het blijft gaan om de snelheid en het beuken. Voor de boost en Burnout-opties zijn er lichte veranderingen. Zo lijkt de boost meer op die van Burnout 2 en kun je bijvoorbeeld ook burnouts aan elkaar rijgen, waardoor je een 'burnout chain' krijgt.

Het eindoordeel van Peter Scheffer

Burnout Dominator is een goed racespel, mits je natuurlijk gaat voor brute crashes en absurde snelheden. Realisme is ver te zoeken, maar dat zal iedereen die een beetje bekend is met de Burnout-serie wel weten. Dominator voldoet aan de verwachtingen van een Burnout-game: veel verschillende raceopties, nieuwe parcours, een goed gevoel van snelheid en gewelddadige crashes. Enige kritiek is dat het nu een beetje eentonig begint te worden, want erg vernieuwend is het allemaal niet meer. Dominator is daarom wel een zeer acceptabele game in de racegameserie, maar het wordt hoog tijd dat men nieuwe, grensverleggende elementen aan de Burnout-wereld gaat toevoegen, want op deze manier brandt de racereeks langzaam maar zeker op.

    Goed
  • Goed gevoel van snelheid
  • Goeie balans in de verschillende modes
  • Zicht in de verte is matig
  • Weinig nieuws te bieden voor de Burnout serie
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Burnout Dominator

Series

-

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

PlayStation 2, PlayStation Portable

Releasedatum

23 maart 2007

Ontwikkelaar

Clover Studio

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord