Review: Guitar Hero: Metallica PlayStation 3

Geplaatst: 30 mei 2009 09:27
-

Metallica is een van de succesvolste bands ter wereld. Ze hebben een flinke discografie op hun naam staan en ze hebben veel concerten gegeven. Fans van het prille begin vinden dat Metallica commercieel is geworden, maar dat maakt mij niks uit, want zonder de commercie zou Guitar Hero: Metallica niet bestaan!

Heavy Metal Extravaganza!

Bij Guitar Hero: Metallica is er wat meer aan het verhaal gedacht. Je begint niet aan het begin van Metallica's carrière, maar toert als klein bandje mee met het gigantische Metallica. Jij en je band gaan samen met Metallica langs de grote optredens die ze door de jaren heen hebben gegeven. Ben jij er klaar voor?

Dubbel baspedaal betekent dubbel plezier

Guitar Hero: Metallica brengt niet heel veel nieuws met zich mee. Het is een standaard Guitar Hero die helemaal in het teken staat van Metallica. De nummers die bij de game zitten zijn goed gekozen. Naast de originele Metallica-nummers staan er ook nummers bij die de band beïnvloedt hebben. Ook die bands doen niets tekort met namen als System of a Down en Slayer. De setlist van Guitar Hero: Metallica werkt erg afwisselend. Eerst krijg je een paar nummers van andere bands, vervolgens een paar nummers van Metallica zelf en daarna weer nummers van andere bands. Dit systeem werkt erg belonend aan geeft je aan extra drive om verder te spelen.
Naast de nieuwe nummers heeft Guitar Hero: Metallica ook zijn eigen gitaar en is het mogelijk om een tweede baspedaal aan te schaffen. Er zit namelijk aan extra moeilijke drummodus in deze Guitar Hero; de Expert Plus modus. Deze modus is meer dan een simpele toevoeging en voegt iets toe aan de gameplay van de drummer.

Overdreven

Grafisch is het een en ander verbeterd aan de game. Het ziet er over het algemeen beter uit dan eerder Guitar Hero's, met betere gezichtanimaties van de bandleden. Ook de stages zelf zien er een stuk verfijnder uit. De highway heeft ook kleine veranderingen ondergaan, maar dit is niet direct merkbaar. Soms had ik het gevoel dat de gezichtsanimaties iets te overdreven waren. Zo had James Hetfield wel erg veel rimpels en keek Lars Ulrich erg fronsend.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Guitar Hero: Metallica is voor de fans en voor nieuwkomers die kennis willen maken met de muziek. De game werkt erg belonend door het eerst spelen van nummers van andere bands en daarna de Metallica-nummers. De toevoeging van de Expert Plus modus zorgt ervoor dat zelfs de meest ervaren Guitar Hero-drummers zullen moeten wennen aan de dubbelde baspedalen. Dit is Guitar Hero in zijn puurste vorm. Dit is verplichte kost voor iedere Guitar Hero-fan!

    Goed
  • Goede setlist
  • Interessant beloningsysteem
  • Expert Plus modus voor de drums
  • Verbeterde graphics
  • Overdreven gezichtsanimaties van de bandleden

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Guitar Hero: Metallica

Ontwikkelaar:

Neversoft Interactive

Uitgever:

Activision Blizzard

Release:

22 mei 2009

PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord