Guitar Hero: Metallica

 • Ontwikkelaar Neversoft Interactive
 • Eerste releasedatum 22 mei 2009
 • Platformen PlayStation 2 , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii
 • Gameliner score

Review: Guitar Hero: Metallica - PlayStation 3

Metallica is een van de succesvolste bands ter wereld. Ze hebben een flinke discografie op hun naam staan en ze hebben veel concerten gegeven. Fans van het prille begin vinden dat Metallica commercieel is geworden, maar dat maakt mij niks uit, want zonder de commercie zou Guitar Hero: Metallica niet bestaan!

Heavy Metal Extravaganza!

Bij Guitar Hero: Metallica is er wat meer aan het verhaal gedacht. Je begint niet aan het begin van Metallica's carrière, maar toert als klein bandje mee met het gigantische Metallica. Jij en je band gaan samen met Metallica langs de grote optredens die ze door de jaren heen hebben gegeven. Ben jij er klaar voor?

Dubbel baspedaal betekent dubbel plezier

Guitar Hero: Metallica brengt niet heel veel nieuws met zich mee. Het is een standaard Guitar Hero die helemaal in het teken staat van Metallica. De nummers die bij de game zitten zijn goed gekozen. Naast de originele Metallica-nummers staan er ook nummers bij die de band beïnvloedt hebben. Ook die bands doen niets tekort met namen als System of a Down en Slayer. De setlist van Guitar Hero: Metallica werkt erg afwisselend. Eerst krijg je een paar nummers van andere bands, vervolgens een paar nummers van Metallica zelf en daarna weer nummers van andere bands. Dit systeem werkt erg belonend aan geeft je aan extra drive om verder te spelen.
Naast de nieuwe nummers heeft Guitar Hero: Metallica ook zijn eigen gitaar en is het mogelijk om een tweede baspedaal aan te schaffen. Er zit namelijk aan extra moeilijke drummodus in deze Guitar Hero; de Expert Plus modus. Deze modus is meer dan een simpele toevoeging en voegt iets toe aan de gameplay van de drummer.

Overdreven

Grafisch is het een en ander verbeterd aan de game. Het ziet er over het algemeen beter uit dan eerder Guitar Hero's, met betere gezichtanimaties van de bandleden. Ook de stages zelf zien er een stuk verfijnder uit. De highway heeft ook kleine veranderingen ondergaan, maar dit is niet direct merkbaar. Soms had ik het gevoel dat de gezichtsanimaties iets te overdreven waren. Zo had James Hetfield wel erg veel rimpels en keek Lars Ulrich erg fronsend.

Het eindoordeel van Wouter van der Putten

Guitar Hero: Metallica is voor de fans en voor nieuwkomers die kennis willen maken met de muziek. De game werkt erg belonend door het eerst spelen van nummers van andere bands en daarna de Metallica-nummers. De toevoeging van de Expert Plus modus zorgt ervoor dat zelfs de meest ervaren Guitar Hero-drummers zullen moeten wennen aan de dubbelde baspedalen. Dit is Guitar Hero in zijn puurste vorm. Dit is verplichte kost voor iedere Guitar Hero-fan!

 • Pluspunten
 • Goede setlist
 • Interessant beloningsysteem
 • Expert Plus modus voor de drums
 • Verbeterde graphics
 • Minpunten
 • Overdreven gezichtsanimaties van de bandleden
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?