Review: NFL Street 3 PlayStation 2

Geplaatst:

Er zijn veel games van dit kaliber verschenen, zoals Fifa Street, NBA Street of Sega Soccer Slam. Games waar het er over het algemeen nogal ruig aan toe gaat. NFL Street behoort ook tot dit straatje ruige titels, maar is een onderschoven kindje, terwijl deze serie alweer toe is aan deel drie.

American wat?

American football kan de sprong naar een breder publiek in Nederland maar niet maken. Dat is best wel jammer, want op zich waren de voorgaande games die deze sport aanpakten vermakelijke games. Het heeft mij wel flink wat uurtjes gekost totdat ik de gameplay van deze game doorhad, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik totaal geen verstand heb van de sport. Toen ik eindelijk begreep dat ik die kerels op het veld gewoon omver moest beuken, lukte het met een hoop gestunt toch nog veel plezier aan deze game te beleven.

Klein maar fijn

NFL Street wordt allemaal op een kleinere schaal gespeeld. Je speelt met zeven man in 'n team. Ook de velden zijn niet bepaald doorsnee: afgetrapte veldjes, achterbuurtjes en parkeerplaatsen zijn een aantal te noemen voorbeelden.

In tegenstelling tot zijn officiële sportbroer, waar tijd de scherprechter is, krijg je scores in NFL Street door punten te behalen. Punten zijn te behalen door zo extreem mogelijk je ding te doen en daarnaast zijn er ook nog bepaalde prestatiepunten binnen te slepen.

Grafisch zwak

Grafisch gezien is deze game niet echt vooruitgegaan en dat is simpelweg erg jammer, want dat had zeker beter gekund. Andere games laten zien dat de PS2 nog steeds de power heeft om telkens een stapje extra aan te kunnen, maar dat blijft in NFL Street 3 helaas uit.

Extra spelopties

De extra spelopties maken het allemaal weer goed. Zo zit er bijvoorbeeld een variant in op een leuke feature uit Tiger Woods, die inhield dat je elkaars clubs kon stelen. Er zijn verder nog wat spelopties verborgen in deze game, maar die ga ik jullie uiteraard niet verklappen.

Het eindoordeel van Alex Zweers

NFL Street 3 is weer een geslaagde game van Electronic Arts. Samen met je vrienden kun je aan deze game een hoop lol beleven. In je uppie spelen is misschien een beetje saai en op sommige momenten zelfs frustrerend. De game verdiend zeker geen pluim als het gaat om de graphics ten opzichte van zijn voorgangers. De game speelt verder wel lekker en dat maakt alles weer goed. Of NFL nu een sprong gaat maken naar het grote publiek? Ik betwijfel het.

    Voldoende
  • Spelopties
  • Leuk met vrienden
  • Grafische uitstraling
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot NFL Street 3

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 2

Releasedatum

2 februari 2007

Ontwikkelaar

Bend Studio

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord