Review: Pilotwings Resort Nintendo 3DS

Geplaatst: 1 april 2011 18:00
-

Ik heb een weekje vakantie genomen van alle stress en drukte op de redactie. Ik vertrek naar het exotische Wuhu Island, nabij Delfino, waar ik een heerlijke avonturenvakantie tegemoet ga.
Reisverslagen zijn altijd nog populair. Dus ik ga jullie op de hoogte houden van mijn reis middels een reisverslag. Maar ik moet me haasten, want het vliegtuig vertrekt zo.

Ladies and gentlemen, this is your captain speaking

Ik ben geland op Wuhu Island en verblijf in Pilotwings Resort, het vakantieoord voor piloten en avonturiers. Ik schrans eerst nog even mijn hamburger bij Burger Wings naar binnen, en niet veel later schrijf ik me in als lid van de Wuhu Sky Club. Mijn vakantie kan nu echt beginnen.

Luchtvaartuigen

Ik heb beschikking over drie luchtvaartuigen: het vliegtuig, de hangglider en de Rocket Belt. Met het vliegtuig kan ik echt een goede piloot worden. Je leert nauwkeurig sturen op een heel hoge snelheid. Het vliegtuig gaat vanzelf vooruit, waardoor ik mijn aandacht kan richten op de omgeving of op het schieten. Het vliegtuig is mijn favoriete vaartuig in Pilotwings Resort.

De hangglider was toch wel mijn minst favoriete vaarrtuig dat ik tijdens mijn vakantie ben tegengekomen. Deze gebruikt geen motor en is afhankelijk van warme lucht: zogenaamde thermiek om je hangglider weer de lucht in te krijgen. Het wilde mij vaak voor geen meter lukken en ik was dan ook vaak blij dat ik weer op de grond stond.

Ik heb het altijd al eens willen doen: een rocketbelt op mijn rug en gaan met dat ding. Het apparaat staat standaard uit, maar door het drukken op de knop kun je vliegen. Als ik dat niet doe, val ik naar beneden en zal mijn vakantie snel tot een einde komen. De vaardigheden van het ding moet ik wel beter onder controle zien te krijgen, want ik vond de besturing nogal lomp en het was lastig om netjes te landen.

Wuhu Sky Club

Ik verover de hemel in deze missiemodus. Ik kan namelijk meedoen aan verschillende opdrachten die deze vakantie rijk is. Je hebt tientallen missies op verschillende moeilijkheidsniveaus. Deze zijn een beetje oneerlijk verdeeld. Zo was de Novice Class nog appeltje-eitje, maar de Bronzen, Zilveren, Gouden en de Platinum-Class waren verdomd lastig.

In deze missies moet je binnen een bepaalde tijd bepaalde doelen behaald hebben. Voor succesvol afgerond missies word je met punten beloond. De hoeveelheid punten die mij werd toebedeeld, werd weer omgezet in sterren. Als je voldoende sterren hebt tijdens je missie, ga je door naar de volgende missie.

Vrije tijd

Gelukkig had ik ook nog even tijd om te relaxen tijdens mijn vakantie. Op die momenten kwam de Free Flight-modus goed van pas. Je kunt je eigen luchtvaartuig kiezen en vrij over het eiland vliegen. Ik heb me vermaakt op het eiland, geheimen ontdekt en veel i-Rings verzameld. En dat allemaal in 3D, wat naast indrukwekkende plaatjes bovendien iets toevoegt aan de speelbaarheid, doordat afstanden tot bepaalde doelen, zoals ringen of de grond, een stuk beter zijn in te schatten.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Mijn vakantie zit er alweer op. Pilotwings Resort maakt uitstekend gebruik van de 3D-capaciteiten van de Nintendo 3DS. Er waren wat weinig missies en de missies die er waren vond ik erg lastig. Ik voelde me soms echt een brokkenpiloot, maar dat maakt de game nog niet slecht. De leercurve is hier en daar een stukje te stijl, maar desondanks is Pilotwings Resort een prima launchgame voor de Nintendo 3DS.

    Voldoende
  • 3D voegt echt iets toe
  • Voldoende uitdaging
  • Een heerlijke vakantie
  • Weinig verschillende missies
  • Groot verschil tussen Novice en Bronze-Class
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pilotwings Resort

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

25 maart 2011

Nintendo 3DS

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord