Review: SingStar Vol. 2 PlayStation 3

Geplaatst:

Het jaar 2008 gaat de boeken in als het meest muzikale gamejaar tot dusver. Zo hebben Rock Band van Electronic Arts, Guitar Hero 3 van Activision en de diverse SingStar titels de revue al zijn gepasseerd dit jaar. Daar mogen we nu ook SingStar Vol. 2 aan toevoegen.

Word een popidool

De eerste SingStar is alweer een tijdje uit voor de PlayStation 3. Het concept van SingStar is super simpel; probeer zo goed mogelijk op de maat van de muziek met behulp van bijgeleverde microfoons mee te blèren.

De voorgaande SingStar titels op de PlayStation 2 waren een groot succes voor deze franchise van Sony Entertainment Software en sinds de release van de originele SingStar op de PlayStation 3 kun je nu ook via de SingStore voor 1,95 euro met je creditcard de muziekcollectie uitbreiden.

Vernieuwing?

Mocht je net als ik geen PlayStation 3 netwerk aansluiting hebben omdat je te lui bent om deze aan te leggen of welke andere reden dan ook, dan heeft Sony voor allen die zich daarbij aansluiten een nieuw deel uitgebracht met dertig nieuwe zoete nummers. Naast dat bevat deze versie wel enkele speltechnische vernieuwingen. Zo kun je in dit deel harmonische duetjes zingen en dat zorgt ervoor dat het speelplezier er alleen maar beter op wordt.

Ook kun je nu je PSP aansluiten en tijdens het zingen door online menuutjes bladeren. Het werkt verder wel soepel, maar is niet echt bruikbaar. Leuk als je wilt opscheppen, maar echt functioneel is het gewoon niet.

SingStore

Mocht je PlayStation 3 nog niet aangesloten zijn op het netwerk, dan zou ik je dat wel meteen willen aanraden, omdat je op het moment via de SingStore 300 reportairs kunt downloaden en wekelijks wordt deze uitgebreid met nieuwe nummers. Deze kun je kopen met behulp van je creditcard.

Zingt niet lekker weg

Ondanks dat het van Sony een mooi gebaar is naar gebruikers zonder de mogelijkheid via SingStore nummers aan te schaffen, is de tracklist helaas niet echt helemaal geweldig. Ook al zijn Eminem en The Offspring grote talenten en hebben ze enkele grote hits, voor een game als SingStar zijn deze nummer alles behalve geschikt. De microfoons die je bij deze SingStar Vol. 2 krijgt zijn ook niet vernieuwend en de langverwachte draadloze microfoons laten dus nog op zich wachten.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Sony is duidelijk bezig met het uitmelken van haar mega populaire franchise en dat baart me zorgen. Voor mensen zonder netwerk was het een leuke toevoeging geweest als er een betere tracklist was geweest, die vooral beter geschikt zou zijn voor een game als SingStar. Voor onbekenden met deze serie zal ook Vol. 2 niet veel meer te bieden hebben dan het eerste deel op de PlayStation 3.

    Voldoende
  • Je kunt nummers in duet zingen
  • Keuze uit een groot online assortiment
  • Overbodig door SingStore
  • Muziek niet geschikt voor SingStar
  • Geen vernieuwingen
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SingStar Vol. 2

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 3

Releasedatum

20 juni 2008

Ontwikkelaar

-

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord