Super Crazy Rhythm Castle

 • Ontwikkelaar Second Impact Games
 • Eerste releasedatum 14 november 2023
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Avonturen , Muziek , Platform
 • Gameliner score

Review: Super Crazy Rhythm Castle - Een paar valse noten - Nintendo Switch

Soms kom je een game tegen en denk je, wtf moet ik hier nou weer mee? Dat was exact wat ik dacht, toen ik Super Crazy Rhythm Castle in mijn inbox kreeg. Deze game was eerlijk gezegd een beetje onder mijn radar gevlogen, dus wat vooronderzoek was nodig voordat ik besloot deze review aan te pakken. Na het zien van de paar trailers die ik van deze game kon vinden, had ik alleen nog maar meer vragen. Niets had mij echter voor kunnen bereiden op wat ik in Super Crazy Rhythm Castle voor m'n kiezen kreeg.

Super Crazy Rhythm Castle review3

Speel je een liedje mee?

Super Crazy Rhythm Castle, de nieuwste ritmegame van Konami en Second Impact Games, is een bijzondere. Je kunt kiezen uit één van de vier personages die elk even aandoenlijk zijn. Je komt bij het kasteel van koning Ferdinand aan en hij is een enorme rotzak. Hij zal er namelijk alles aan doen om je ervan te weerhouden zijn troon over te nemen. Terwijl je je een weg door het kasteel baant, krijg je verschillende uitdagingen voor je kiezen die je moet voltooien. In elke kamer moet je iets anders doen, maar de basis van de gameplay is ritmische gameplay waarbij je op de maat van de muziek op het juiste moment op de juiste knop moet drukken. De uitstekende ritmische gameplay onderscheidt de game en dit biedt een stevige ondergrond voor een leuke ervaring. De levendige selectie nummers uit verschillende genres draagt bij aan de charme van de game en biedt je een gevarieerde soundtrack die varieert van jazz tot metal en van j-pop tot dubstep.

Naast de ritmische gameplay zit er in elk level nog een andere mechanic die je moet gebruiken. Soms moet je bijvoorbeeld opstaan om hindernissen van het bord af te halen, zodat je de noten weer kunt zien, of je moet bijvoorbeeld een zaag gebruiken om houten palen om te zagen die de weg naar buiten blokkeren. Deze andere mechanics voelen soms, ondanks dat ze allemaal op een bepaalde manier geïntegreerd zijn met de ritmische gameplay, een beetje misplaatst. Bovendien introduceren sommige levels mechanics die meer aanvoelen als ergernissen dan als slimme uitdagingen. Hoewel het merendeel van de mechanics positief bijdraagt aan de uitdaging, slaan er een paar de plank mis door onnodige hindernissen te introduceren die meer aanvoelen als hindernissen om je te irriteren dan als echte vaardigheidstests.

Super Crazy Rhythm Castle review2

It takes two to tango

Eén van de andere sterke punten van de game is de multiplayerfunctie, waarbij maximaal vier spelers samen aan het ritmische avontuur kunnen beginnen. De levels zijn zo vormgegeven dat je met meerdere spelers samen kunt werken om het level te halen. Met hoe chaotisch de levels kunnen worden als je samen speelt, doet het denken aan de heerlijke chaos in games als Overcooked! en Moving Out. Deze functie verhoogt niet alleen het algehele plezier, maar maakt Super Crazy Rhythm Castle daarnaast ook een uitstekende keuze voor speelsessies met het hele gezin. De coöperatieve gameplay is goed geïmplementeerd en biedt een boeiende ervaring voor spelers van alle leeftijden. Zo kun je deze game bijvoorbeeld prima als ouder met je kinderen oppakken.

De game is echter een stuk minder leuk als het op solospel aankomt. Super Crazy Rhythm Castle alleen spelen kan een minder leuke ervaring zijn, omdat bepaalde mechanics vervelend worden als je ze in je eentje moet doen. Als je samen speelt, kun je namelijk met anderen samenwerken om alle doelen te halen. Speel je in je eentje, dan moet je erg vaak de ritmische gameplay onderbreken om iets anders te gaan doen wat je aandacht vereist. Hierdoor word je sneller uit de flow gehaald en kun je je dus niet alleen richten op de muziek.

Super Crazy Rhythm Castle review1

Het eindoordeel van Claudia Tjia

Super Crazy Rhythm Castle is een prima toevoeging aan het ritmegamegenre en biedt een leuke multiplayerervaring met de meeslepende ritme mechanics en gevarieerde selectie aan nummers. De game komt het best tot zijn recht als je hem met vrienden of familie speelt. De solo-ervaring schiet echter tekort en bepaalde levels zouden kunnen profiteren van een beter doordacht ontwerp om het algehele plezier te vergroten. Ondanks de tekortkomingen heeft Super Crazy Rhythm Castle de potentie om een hit te worden.

 • Pluspunten
 • Ritmische gameplay
 • Uiteenlopende selectie aan nummers
 • Multiplayer-ervaring
 • Minpunten
 • In je eentje niet zo leuk
 • Sommige mechanics zijn frustrerend
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?