Alles wat je moet weten over: Xenoblade Chronicles 3

Geplaatst: 16 juli 2022 12:00
Aangepast: 11 februari 2024 20:22
-

Aan het einde van deze maand is het eindelijk zover; de release van Xenoblade Chronicles 3. De aankondiging van Xenoblade Chronicles 3 tijdens de Nintendo Direct van afgelopen februari verraste veel fans op een positieve manier. De trailer liet een aantal personages, wapens en gebieden zien die bekend oogden, dus fans hoopten dat dit derde deel Xenoblade Chronicles en Xenoblade Chronicles 2 bij elkaar zou brengen. Inmiddels hebben we van Nintendo een heleboel informatie gekregen over het verhaal, de setting en de personages die we straks kunnen ontdekken in de game. In deze Alles Wat Je Moet Weten Over Xenoblade Chronicles 3 zet ik alle informatie voor je op een rijtje, zodat je straks goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

De wereld van Aionios

Xenoblade Chronicles 3 speelt zich af in de wereld van Aionios. In deze wereld zijn twee naties, genaamd Keves, die zich richt op technologie, en Agnus, die zich meer met magie bezighoudt, met elkaar in oorlog. Dit doet denken aan de Mechonis en Bionis van de eerste Xenoblade Chronicles-game. De game kent een speelbare cast van zes personages, die uit beide naties komen en om hun eigen redenen op de vlucht zijn. Elk van de speelbare personages hebben een militaire achtergrond en hebben elk maar tien jaar te leven. Deze tienjarige periode wordt een "Term" genoemd en ook hoofdpersonages Noah, van Keves, en Mio, van Agnus, hebben nog maar een beperkte tijd. Mio heeft zelfs nog maar drie maanden te gaan en haar korte resterende tijd heeft een grote impact op de rest van de groep. Een mysterieus persoon vertelt de groep om een plek te bezoeken die Swordmarch heet, om daar "de echte vijand te verslaan." Wat of wie dat precies is, is aan ons om uit te vinden als we straks met de game aan de slag kunnen.

Leven en dood spelen dus een belangrijke rol in het verhaal van Xenoblade Chronicles 3. De zes speelbare personages zullen hier dan ook gedurende hun avontuur veel mee te maken krijgen. Inmiddels weten we ook wie deze zes personages zijn. We hebben als eerste natuurlijk Noah, een soldaat van Keves die een rood zwaard gebruikt, dat een beetje doet denken aan de Aegis van Xenoblade Chronicles 2. Daarnaast hebben we Mio kunnen zien. Zij is een soldate van Agnus en gebruikt ringvormige wapens. Haar design lijkt op dat van Nia uit Xenoblade Chronicles 2. Het duo wordt bijgestaan door Sena, een soldate van Agnus met een enorme hamer, Lanz van Keves die een enorm zwaard gebruikt dat ook als schild dient, Taion die met zijn origami magie kan gebruiken en Eunie die een speciale staf heeft en haar teamgenoten kan genezen.

Xenoblade Chronicles 3 Personages

Propvol content

We weten nu grofweg wat het verhaal van Xenoblade Chronicles 3 in grote lijnen is en welke personages we gedurende het avontuur zullen gaan volgen. Ook weten we een beetje hoe de wereld eruitziet en wat er daar gaande is. Maar hoe is de gameplay van het derde deel in de Xenoblade Chronicles serie eigenlijk? Ook daar hebben we inmiddels wat informatie over. Qua gameplay volgt Xenoblade Chronicles 3 in grote lijnen dezelfde formule als de vorige twee games. Als we gaan kijken naar de omgevingen zijn er enorme open-world-achtige omgevingen om te verkennen. Dit zijn zowel natuurlijk omgevingen, als steden en alles daar tussenin. Deze gebieden zijn gevuld met verschillende soorten vijanden. Dit zijn zowel menselijke vijanden als monsters en enorme mechanische vijanden. Ook in dit deel is de lijn tussen sci-fi en fantasy dus erg dun.

Als we kijken naar de combat mechanics zien we ook veel van de vorige twee delen terug, maar lijkt de combat in Xenoblade Chronicles 3 een stukje meer verfijnd en uitgebreid te zijn. Zo speelt de combat zich in dit deel wederom in real-time af en is de combat voornamelijk gericht op het gebruiken van de juiste tactieken en speciale vaardigheden. Zo is er een nieuwe Fusion-mechanic geïntroduceerd, die twee speelbare personages samenvoegen in een wezen dat Ouroboros wordt genoemd. De Ouroboros die uit de fusie komt, heeft zijn eigen speciale vaardigheden en Skill Tree. In combat kunnen we ook kiezen voor de optie Chain Attack, die ervoor zorgt dat de hele party achter elkaar dezelfde vijand aanvalt om een combo te maken die extra schade toebrengt. Ook heeft elk personage een eigen Class, die bepaalt wat voor speciale vaardigheden, genaamd Artes, hij of zij kan gebruiken en je kunt via de Tactics-optie je party simpele richtlijnen geven voor het uitvoeren van gevechten. De combat in Xenoblade Chronicles 3 belooft dus erg diepgaand te zijn en kent vele verschillende lagen. Ik vermoed dat er een behoorlijke leercurve achter zit en dat je dus na vele speeluren nog steeds nieuwe mechanics vrijspeelt en tutorials voor je kiezen krijgt.

Xenoblade Chronicles 3 Combat

Een Collector's Edition en een Expansion Pass

Xenoblade Chronicles 3 is een singleplayer jrpg voor de Nintendo Switch. De game is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar en kost je €59,99. Ook komt er voor de liefhebbers een speciale Collector's Edition uit die exclusief verkrijgbaar is in de My Nintendo Store. De Collector's Edition komt met de game in een speciale steelbook case. Daarnaast wordt de game gebundeld met een softcover concept-artbook van maar liefst 250 pagina's. Deze speciale editie gaat je €89,99 kosten en de extra's die je bij de Collector's Edition krijgt, worden in de herfst nageleverd. Je kunt nu wel alvast een pre-order voor de Collector's Edition plaatsen via Nintendo.

Onlangs werd ook onthuld dat Xenoblade Chronicles 3 nog meer content krijgt. De game krijgt namelijk een Expansion Pass. Deze lijkt op de Expansion Pass van Xenoblade Chronicles 2. Nintendo heeft onthuld dat de eerste DLC gelijk met de game uitkomt. Dit eerste deel van de Expansion Pass geeft je een handjevol handige voorwerpen die je zullen assisteren tijdens je avontuur. Daarnaast bevat het ook alternatieve outfits voor Noah en Mio. De tweede DLC komt aan het einde van het jaar en geeft je een nieuw personage om mee te spelen, met zijn eigen verhaallijn. Ook komt er een nieuwe modus genaamd Challenge Battle naar de game, waar je extra sterke vijanden kunt uitdagen. Daar blijft het echter niet bij, daar we volgend jaar nog meer nieuwe content voor Xenoblade Chronicles 3 krijgen. Eind april komt er een derde DLC naar de game die nog een extra personage met verhaallijn toevoegt en nog meer nieuwe Challenge Battles. Tot slot komt de vierde DLC eind volgend jaar naar de game met een nieuw verhaal. De vier verschillende DLC-pakketten zijn niet los verkrijgbaar, dus je zult de Expansion Pass moeten aanschaffen als je van deze extra content wilt genieten. De Expansion Pass kost je €29,99.

Xenoblade Chronicles 3 Collectors Edition preorderen

Zo, als het goed is ben je nu he-le-maal up-to-date wat betreft Xenoblade Chronicles 3. De game verschijnt over twee weken en dat is wellicht niet genoeg om Xenoblade Chronicles, Xenoblade Chronicles Future Connected, Xenoblade Chronicles 2 en Xenoblade Chronicles 2: Torna the Golden Country uit te spelen. Gelukkig is Xenoblade Chronicles 3 ook gewoon te spelen en te begrijpen als je de vorige twee delen en hun DLC's niet hebt gespeeld. Ben je benieuwd naar de game, dan kun je vanaf 29 juli aan de slag met Xenoblade Chronicles 3 op de Nintendo Switch.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Xenoblade Chronicles 3

Ontwikkelaar:

Monolith Soft

Uitgever:

Nintendo

Release:

29 juli 2022

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord