Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Kenmerken die Anthem een vette game maken

Geplaatst: 20 februari 2019 12:00

Over een paar weken komt Anthem uit. Nu weten we van BioWare dat zij goed zijn in het maken van games. Kijk bijvoorbeeld naar Mass Effect of Dragon Age. Beide zijn zeer gewaardeerde series die zij hebben gecreëerd. Toch is er best wat scepsis omtrent hun nieuwste game Anthem en ergens begrijp ik dat ook wel want, om het maar op zijn Van Gaal’s te zeggen, dit is a whole different cookie. Recentelijk kon iedereen zich wagen aan de open bèta en kunnen we dus voorzichtig al een mening gaan vormen over wat er komen gaat. Dit zijn volgens mij de drie kenmerken waarom Anthem een gave game gaat worden.

I believe I can fly

Hey, laten we eerlijk zijn. Het leuke aan gamen is natuurlijk dat je dingen kunt doen, die eigenlijk niet mogelijk zijn of niet door de beugel kunnen. Dat maakt het spannend en het maakt je hongerig naar meer. Nu worden we jaarlijks overspoeld met shooters, die elk hun eigen unieke touch hebben, maar in grote lijnen toch enorm veel op elkaar lijken. Anthem is ook een shooter, maar in tegenstelling tot de meeste andere shooters beschik je over een jetpack waarmee je de wereld door kunt vliegen om je tegenstanders af te knallen. Dat maakt de gameplay niet alleen een stuk dynamischer, maar het is ook nog eens retevet om te doen.

Dude, this looks good

Onder de mom het oog wil ook wat, is het natuurlijk ook belangrijk of een game grafisch iets weet te brengen en dat is bij Anthem zeer zeker het geval. Niet alleen ziet het er allemaal mooi uit, maar ook gedetailleerd. De omgevingen zijn divers en doen misschien nog wel het meest denken aan Avatar, de film van James Cameron. Vooral omdat er buiten de vijanden ook gewoon reguliere dieren te vinden zijn die de planeet bewonen. Je komt dus niet alleen kwaadwillende tegen, maar je kunt tussen het schieten en moorden door ook nog gewoon even genieten van de prachtige natuur. Wat wil een mens nog meer? In de demo kwam het geheel een klein beetje leeg over, maar hopelijk wordt dat gevoel in de uiteindelijk game volledig weggenomen.

Niet alleen pieuw pieuw, maar ook boem boem

Schieten in een shooter geeft natuurlijk voldoening en is een logische bezigheid in een game als deze, maar het maakt het nog leuker als je ook nog de beschikking hebt over andere wapenfeiten. In Anthem krijg je al snel verschillende abilities tot je beschikking die je kunt gebruiken in de gevechten die je voert. Je kunt ervoor kiezen om je tegenstanders te bestrijden met ijs of vuur in plaats van kogels. Het is ook niet zo dat je eerst ellendig lang moet spelen, voordat zo’n ability beschikbaar is, want al vrij rap heb je de keuze uit verschillende strijdmiddelen die je leven binnen Anthem aanzienlijk makkelijker kunnen maken. Het brengt een leuke afwisseling met zich mee tussen het geweld van je pistool, shotgun of assault rifle.

De scheurkalender wordt steeds dunner en 22 februari is bijna in zicht. In ieder geval beschikt Anthem over genoeg eigenschappen die mij het vertrouwen geven dat we te maken hebben met wederom een toffe BioWare game. Toch is het nog even afwachten voor we de uiteindelijke game spelen en kunnen constateren of dat inderdaad het geval is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en doordat de kwaliteit van bepaalde games steeds hoger wordt, is de consument ook steeds kritischer. En terecht. Daarnaast is het te hopen dat Electronic Arts zich in gaat houden en de game niet verstikt met allerlei locked content waar je voor moet betalen. Is het al de 22ste?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Anthem

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

22 februari 2019

Ontwikkelaar

BioWare

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord