Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Nurse Love Syndrome

  • Ontwikkelaar Kogado Studio
  • Eerste releasedatum 19 april 2019
  • Platformen PlayStation Vita
  • Genre Indie
  • Gameliner score -

Indieaan: Nurse Love Syndrome

Het is wellicht een ietwat vreemde gewaarwording, een Indieaan als ik die zich begeeft in een Japans ziekenhuis. Toch is dat wel de realiteit, want ik werd op de redactie aangewezen mij te wagen aan Nurse Love Syndrome. Een yuri visual novel van het - hoe kan het ook anders - Japanse Kogado Studio. We hebben het hier overigens helemaal niet over een nieuwe game, want dit ziekenhuisdrama kwam al in 2011 uit in Japan. Bijna acht jaar later komt de game in het Westen uit, want ook hier blijkt er toch best een markt voor te zijn. Ik behoor niet tot de doelgroep, maar Nurse Love Syndrome heeft bij mij gemengde gevoelens aangewakkerd. Tijd om de diagnose vast te stellen.

onbekend

Verpleegster in de dop

Nurse Love Syndrome is niet de enige game in deze serie, want eerder verscheen Nurse Love Addiction al in Europa. Vreemd genoeg is dat het tweede deel van de franchise en kwamen de games dus eigenlijk in de verkeerde volgorde uit. Als je Addiction al hebt gespeeld is er overigens niet zoveel aan de hand, want de games hebben andere personages. Mocht je de serie toch op chronologische volgorde willen ervaren, dan doe je er dus verstandig aan om te beginnen met Nurse Love Syndrome. Dit soort games is niet voor iedereen weggelegd. In plaats van actief te gamen, ben je eigenlijk een boek aan het lezen waarin je zo af en toe een keuzemogelijkheid hebt. Daarnaast helpt het natuurlijk als je een beetje into Japanse manga's bent.

In Nurse Love Syndrome kruip je in de huid van Kaori Sawai, die na het afronden van haar opleiding tot verpleegster start bij haar eerste echte baan in het Yurigahama ziekenhuis. Hiermee komt een droom voor haar uit. Toen ze in haar jeugd een bijna-doodervaring heeft gehad ontstond bij haar het verlangen om het ooit te schoppen tot zuster, zodat zij andere mensen kan helpen en van hun pijn kan ontdoen. Nu die doelstelling is behaald en ze aangenomen is bij het ziekenhuis komt ze in een team van verpleegsters te werken. Al die meningen, gevoelens en wensen van anderen blijken het werken een stuk lastiger te maken dan Kaori in eerste instantie had verwacht. Bovendien bestaat er een groot verschil tussen theorie en praktijk, waardoor haar nieuwe baan niet bepaald aanvoelt als een warm bad.

onbekend

Goede Meiden, Slechte Meiden

Al snel tijdens het spelen van deze game kom je erachter dat Kaori een behoorlijke drama queen blijkt te zijn. Natuurlijk is iedereen die begint met een nieuwe baan onzeker en weet je niet zo goed wat je precies moet doen of wat er van je verwacht wordt. Maar - zoals het een echt visual novel-personage betaamd - Kaori spant echt de kroon. In deze Japanse soapserie ontstaan er ook nog eens ontluikende liefdes tussen collega's die de al fragiele werksfeer bemoeilijken. Ik ben totaal geen fan van soapseries, maar als je Nurse Love Syndrome speelt (of leest) bevind je je pardoes in een cliffhanger-aflevering van Goede Meiden, Slechte Meiden. De hoofdstukken voelen daardoor soms net zo lang aan als een reguliere aflevering van elke willekeurige soap.

Afgezien van het feit dat het niet helemaal mijn cup of tea is, doet Nurse Love Syndrome zeker wel het één en ander goed. Allereerst is de setting aardig gekozen. Een ziekenhuis biedt immers veel mogelijkheden om er een verhaal omheen te verzinnen. Bovendien is de vertaling naar het Engels in dit geval ook best aardig gelukt. Weliswaar staan er hier en daar wat fouten in, maar niet dusdanig veel dat je je meer stoort aan de teksten dan dat je het verhaal volgt. Het grootste pluspunt aan deze visual novel zijn wat mij betreft toch de illustraties. Het is er aan af te zien dat deze stuk voor stuk met zorg zijn gemaakt en doen het genre eer aan. Tot slot biedt de game voldoende speeltijd voor je geld. De keuzes die je maakt hebben effect op de uitkomst van het verhaal en het is ook de moeite waard om eens een nieuwe game op te starten en op die momenten voor andere opties te gaan.

onbekend

Eindoordeel van Patrick Lamers

Het recept is simpel: je gooit wat vrouwelijke personages bijeen, verzint er een verhaallijn bij en zorgt dat liefdes en intriges ontstaan. Visual novels als deze doen het over het algemeen goed bij een select publiek. Dat is voor Nurse Love Syndrome niet anders. Als je gek bent op dit soort games, dan is het zeker de moeite waard ook deze game te spelen. Mocht dit, net als ondergetekende, niet echt jouw ding zijn dan doe je er goed aan je tijd in andere dingen te steken. Dit is geen visual novel die je gaat overtuigen dit genre op te pakken, maar is een degelijke uitvoering van een verhalende game in de bekende Japanse stijl. Het moge duidelijk zijn dat de patiënt de operatie heeft overleefd, ternauwernood.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?