Remastered: Sniper Elite V2 Remastered

Geplaatst: 14 mei 2019 10:00
Aangepast: 3 februari 2024 13:05
-

Het is alweer zeven jaar geleden dat de Amerikaanse OSS-sluipschutter Karl Fairburne afreisde naar Berlijn in Sniper Elite V2. Na dit avontuur maakte hij in Noord-Afrika en Italië jacht op Duitse en Italiaanse officieren, terwijl hij ook nog wat ondode hordes van zich afsloeg in de Zombie Army Trilogy. Ontwikkelaar Rebellion werkt hard aan het vijfde deel in de serie, maar voordat het zover is, keert de eenzame sluipschutter terug naar Berlijn voor Sniper Elite V2 Remastered.

Terug naar Berlijn

Sniper Elite V2 Remastered speelt zich af in het kapotgeschoten Berlijn in de laatste dagen van de oorlog. De Duitsers zijn verslagen, maar geven zich zeker nog niet gewonnen. Te midden van het geweld tussen de Duitsers en Russen staat sluipschutter Karl Fairburne. Deze is op pad gestuurd om een aantal V2-raketgeleerden te elimineren, voordat deze in handen vallen van de Russen, maar er blijkt meer aan de hand te zijn. Iedereen die bekend is met de serie, kan zo met Sniper Elite V2 Remastered aan de slag. De game combineert stealth-action met heerlijke sniperactie van een afstandje. Vergeleken met het derde en vierde deel, waarbij de levels vrij open zijn, is deze game enorm lineair, wat niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Hierdoor werkt stealth ook niet zo goed als bij de latere games, doordat vijanden dode kameraden snel opmerken. Desalniettemin blijft het wel tof om de schoten van je geweer te maskeren met onweer, overvliegende vliegtuigen, luidsprekers of artillerievuur.

Sniper Elite V2 Remastered mag dan enorm lineaire levels bevatten, maar dat betekent niet dat de game niet lekker speelt. Het schiet namelijk heerlijk weg en de game heeft een geweldige sfeer, die vele malen beter is dan bij zijn opvolgers. Het kapot geschoten Berlijn is namelijk een goed decor voor de actie. Gebouwen staan in brand of liggen in puin en overal hoor je schoten en explosies. Er zitten een aantal iconische levels bij zoals de nachtinfiltratie van een kerk, de beklimming van een Flaktoren en het opblazen van een V2-fabriek. Grafisch is de game behoorlijk opgepoetst. Het ziet er niet alleen een stuk scherper uit, maar ook zijn de lichteffecten en schaduwen sterk verbeterd. Verwacht natuurlijk niet dat de graphics in de buurt komen bij die van Sniper Elite 4, maar ontwikkelaar Rebellion heeft zeker niet de makkelijke route voor een remaster genomen.

Duitsers met arendsogen

Het grootste minpunt van Sniper Elite V2 Remastered, naast de lineaire levels, blijft de A.I. van de vijanden. Dit is nooit het sterkste punt van de serie geweest, maar hier is het af en toe wel heel erg. In vuurgevechten is de A.I. wat je verwacht van een shooter, maar voor de rest valt deze zo nu en dan door de mand. Van dichtbij zien de Duitsers of Russen je regelmatig over het hoofd, maar wil je ze van afstand snipen dan lijkt het of ze arendsogen hebben. Ook vijandelijk sluipschutters weten vaak op magische wijze jouw positie te ontdekken. Soms is het zo erg dat ze met hun rug naar je toestaan en zich opeens omdraaien en je in hun vizier hebben. Daarnaast is het vreemd dat als je bent ontdekt, maar snel wegrent de vijanden na een korte zoekactie snel overgaan met hun gebruikelijk routine. Erg jammer dus dat de A.I. niet dezelfde aandacht als de graphics heeft gekregen.

X-Ray Killcam

Sniper Elite V2 was het eerste deel waar de X-Ray Killcam zijn intrede maakte en deze gaf de serie ook net dat beetje extra wat het nodig had. Het is heerlijk om van een afstandje een vijanden op de korrel te nemen en vervolgens de kogel in slowmotion te volgen met als einde de brute impact. Het is een beetje als Mortal Kombat, maar dan met kogels. Het snipen van een handgranaat die vijanden bij zich dragen geeft ook veel voldoening, zeker als je met één granaat meerdere Duitsers of Russen omlegt. Nog leuker is het om met één kogel meerdere vijanden om te leggen en vervolgens de X-Ray Killcam zijn werk zien doen.

Target Fuhrer

Sniper Elite V2 Remastered bevat naast een grafische update een aantal vernieuwingen waaronder een fotomodus en diverse speelbare personages uit de Zombie Army Trilogy. De beste toevoeging zijn echter de vier DLC-missies. In de eerste reis je af naar een station, waar de Fuhrer himself de trein wil pakken. Een mooie kans voor Karl Fairburne om de geschiedenis te wijzigen. De overige drie missies spelen zich af in open gebieden waar je drie officieren moet omleggen, een oliedepot moet vernietigen en een Duitse generaal moet uitschakelen. Het lijkt wel of Rebellion met het ontwikkelen van deze missies al naar de toekomst van de serie keek. Doordat de missies een stuk opener zijn, is er ook meer vrijheid en loont het om stealthy te werk te gaan. Mocht je na alle singleplayer content klaar zijn dan wacht nog de multiplayer. Naast diverse vs-modi en een horde-achtige modus is de leukste de co-op modus. Hierin is één de sluipschutter en de ander een infanteriesoldaat op de grond. Samen moet je een aantal doelstellingen voltooien wat spannende en leuke potjes kan opleveren.

Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PlayStation 4.

Eindoordeel van Kees Wijnhorst

Sniper Elite V2 Remastered is een prima deel binnen de Sniper Elite-serie, maar ook niet meer dan dat. Mocht je pas bij deel drie of vier zijn ingestapt dan is het zeker dat je je hier mee gaat vermaken, alhoewel je niet de vrijheid van de latere games moet verwachten. Daarnaast moet je op sommige momenten ook even door de vijandelijke A.I. heen prikken. Feit blijft wel dat Sniper Elite V2 Remastered heerlijk wegschiet en dat de levels meer sfeer bevatten dan die van de latere delen uit de serie. De remaster zit bovendien boordevol content en met name de drie open DLC-missies zorgen naast de lineaire levels voor de nodige afwisseling. Al met al is dit een leuk Sniper Elite-tussendoortje om het wachten op Sniper Elite 5 even mee te stillen.

onbekend

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sniper Elite V2 Remastered

Ontwikkelaar:

Rebellion Software

Uitgever:

Rebellion

Release:

14 mei 2019

-

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord