Atari neemt Intellivision over

Geplaatst: 23 mei 2024 20:25
-

Atari heeft de merknaam en gamebibliotheek van de console Intellivision overgenomen. Dat maakte de gamemaker bekend met een statement op het social media platform X.

Dat hier iets historisch heeft plaatsgevonden is zeker, want Atari en Intellivision waren elkaars grootste concurrenten en vijanden in de jaren tachtig. Voor het Xbox en PlayStation-debat, vochten deze twee partijen al om de titel van beste gameconsole. Dit ging gepaard met marketing campagnes, waarin Atari en Intellivision elkaar naar beneden haalden. Nu lijkt na al die jaren Atari als winnaar uit de bus te komen. Atari heeft namelijk het Intellivision merk en een deel van de gamebibliotheek overgenomen. Het voornaamste plan is om de klassieke Intellivision-games uit te brengen op moderne consoles. Er is ook een mogelijkheid dat Atari nieuwe games gaat ontwikkelen voor Intellivision-franchises. De aankondiging is hieronder te bekijken.

Voor hoeveel geld Atari Intellivision heeft overgenomen is nog niet bekend.

Bron: Atari

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord