Blizzard manager stapt op vanwege ranglijst systeem

Geplaatst:
Aangepast: 24 januari 2023 21:27

Een manager bij Blizzard Entertainment is opgestapt uit protest tegen een ranglijst systeem binnen het bedrijf. Dat blijkt uit een mail die in handen is gekomen van nieuwswebsite Bloomberg.

Blizzard Entertainment is onderdeel van Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard. Het bedrijf is in de afgelopen twee jaar veel in het nieuws geweest. Deels vanwege de aantijgingen van seksuele intimidatie binnen Activision Blizzard en vanwege Activision Blizzards aankomende overname door Microsoft. Nu blijkt er ook sinds 2021 een ranglijst systeem gebruikt te worden bij Blizzard Entertainment die managers verplicht om minimaal vijf procent van hun personeel een slechte beoordeling te geven. Door die slechte beoordelingen worden de kansen van werknemers op extra bonusgeld, loonsverhogingen en promoties een stuk minder. Brian Birmingham, die een van de hoofdontwikkelaars was bij World of Warcraft Classic, is het niet eens met dit nieuwe systeem en toen hij door de top verplicht werd om een medewerker onterecht een slechte beoordeling te geven om de quota te halen besloot hij zelfs op te stappen.

In een mail naar zijn personeel en HR vertelt Birmingham dat hij in de afgelopen twee jaar de quota heeft weten te omzeilen, maar recent door de top werd verplicht om zich aan het nieuwe systeem te houden en de beoordeling van sommige werknemers te verlagen van een succesvolle beoordeling naar een 'nog groeiende' om de quota te halen. Als reden kreeg hij van de top te horen dat het belangrijk was om de slechtste presteerders weg te werken om ervoor te zorgen dat iedereen doorgaat om te groeien. Deze mail is in handen gekomen van Bloomberg. De oud-ontwikkelaar eindigt zijn mail dat, zolang dit systeem in gebruik blijft bij Blizzard Entertainment, hij daar niet meer wil werken en kondigde daarmee zijn ontslag aan.

In een reactie naar Bloomberg zegt een woordvoerder van Blizzard dat het inderdaad klopt dat er een ranglijst systeem binnen het bedrijf gebruikt wordt. Dit om 'uitmuntende prestaties' mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat werknemers die niet aan de prestatieverwachtingen voldoen, goede feedback, passende beloningen en een plan krijgen over hoe ze hun eigen prestaties het beste kunnen verbeteren. Birmingham heeft nog niet op de situatie gereageerd na zijn mail en ontslag.

Bron: Bloomberg

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasedatum

11 februari 2005

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord