Blizzard onder vuur na ban op pro Hearthstone-speler

Blizzard ligt onder vuur na de ban op een pro Hearthstone-speler. Fans willen de ontwikkelaar nu massaal gaan boycotten.

Mocht je de Nachtbraker van 8 oktober gelezen hebben, dan weet je wellicht dat Blizzard afgelopen weekend een pro Hearthstone-speler heeft verbannen. Ng Wai Chung, beter bekend als blitzchung, is door Blizzard verbannen nadat hij openlijk zijn steun betuigde aan de demonstranten in Hong Kong. Hij riep op om Hong Kong te bevrijden tijdens de nabespreking van de Grandmasters Official Competition. Blizzard vond dat blitzchung hiermee de regels van de competitie overtrad en besloot hem een jaar lang te verbannen uit de competitie. Ook de presentatoren die het interview met blitzchung deden, kregen een ban. Dit schoot fans in het verkeerde keelgat, wat nu geleid heeft tot de trending #BoycottBlizzard op social media. Fans delen massaal hun steunbetuiging via social media en proberen Blizzard dwars te zitten door hun games te verwijderen en hun abonnementen op te zeggen. Het zijn echter niet alleen de fans die hier niet blij mee zijn. Ook Blizzard-medewerkers en zelfs Amerikaanse senatoren delen hun mening over de ban van blitzchung. Zo deelt oud Blizzard-medewerker Kevin Hovdestad een opmerkelijke foto van het standbeeld dat buiten het hoofdkantoor van Blizzard staat.

Blizzard heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen rondom de ban van blitzchung.

BRON Twitter

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?