Check hier alle The Triple-i Initiative content

CD Projekt Red verkoopt 100 miljoen games

Geplaatst: 5 oktober 2023 22:01

Bij CD Projekt Red mogen ze niet klagen. De Poolse ontwikkelaar heeft de verkoopcijfers onlangs vrijgegeven en onthuld dat ze meer dan 100 miljoen games hebben weten te slijten.

Ja, dat is niet niks. Dankzij The Witcher-games en Cyberpunk 2077 heeft CD Projekt Red dit indrukwekkende getal weten te bereiken. De cijfers werden vrijgegeven via een investeringsupdate. Cyberpunk 2077 heeft een flinke bijdrage geleverd aan de totale verkoopcijfers. De futuristische RPG is meer dan 25 miljoen keer verkocht, terwijl de uitbreiding - die we kennen als Phantom Liberty - meer dan drie miljoen keer over de digitale toonbanken gevlogen is. Nu de uitbreiding uitgekomen is, gaat de ontwikkelaar zich focussen op het vervolg - of de naam Cyberpunk 2078 wordt valt nog even te bezien.

Zo, nu de marktwaarde van de ontwikkelaar ook weer gestegen is, kunnen ze aan de slag met nieuwe projecten. Ze hebben aangekondigd dat er een live-action adaptatie van Cyberpunk 2077 in de maak is. CD Projekt Red werkt samen met Anonymous Content. Deze studio was onder andere verantwoordelijk voor The Revenant, True Detective en meer. Na het succes met de Netflix-serie Cyberpunk Edgerunners lijkt CD Projekt Red nog graag aan de slag te willen met meer videocontent. We gaan het meemaken!

Cyberpunk 2077 is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles.

Bron: CD Projekt Red
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cyberpunk 2077

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 december 2020

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord