Moeite met het verhaal van Alan Wake? Remedy ook.

Geplaatst:
Aangepast: 6 november 2023 20:50

Claimen dat Alan Wake qua verhaal lastig te volgen valt, is nogal een understatement. Een auteur die dingen in een manuscript schrijft die uiteindelijk werkelijkheid worden en alle wazigheid die daarbij komt kijken... je moet het allemaal maar een plekje kunnen geven in die grijze Writer's Room van je. Mocht je nou zo'n figuur zijn die er allemaal geen touw meer aan vast kan knopen, wees gerust. Zelfs bij ontwikkelaar Remedy Entertainment is men wel eens de draad kwijt.

Tenminste, dat zeggen game directors Sam Lake en Kyle Rowley, die zonder gène toegeven dat ook zij menig Alan Wiki-contributor eeuwig dankbaar zijn. Fanwiki's zijn hedendag een uitstekende informatiebron gebleken en volgens beide heren heeft het ze ook geholpen met het herinneren van de kleine details, zo blijkt uit een interview in The Friends Per Second Podcast.

Dat betekent uiteraard niet dat het schrijversteam geen flauw benul heeft van diens eigen verhaallijn. Het 'overlappende' verhaal (no pun intended) heeft men behoorlijk in geheugen zitten en intern heeft men er ook genoeg documentatie van. Het zijn vooral die details waarvan men dacht "hoe zat dat ook alweer?" waarvoor men gretig gebruik van externe informatiebronnen heeft gemaakt.

"We do have a full narrative design team on top of the writing team. Which is led by [lead narrative designer] Simon Wasselin, who's tracking everything; we have stuff logged in internal documentation, as we said, the story is often complex and even I’m going like, 'what the hell were we meant to be doing here again?'"

Zo zie je maar weer, het ligt niet per se aan jou dat je geen reet snapt van Alan Wake, als heeft Remedy meer moeite met de kleine details en de rest van de wereld meer met alles behalve de details. Nu maar hopen dat Bram Alan Wake 2 een beetje snapt, iets wat we snel kunnen lezen in zijn review.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Alan Wake 2

Series

-

Uitgever

Epic Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

27 oktober 2023

Ontwikkelaar

Remedy

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord