Nieuwe informatie Dead Rising 3 onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er is nieuwe informatie over Dead Rising 3 onthuld. Dit gebeurde tijdens de San Diego Comic-Con 2013. Tijdens dit evenement werd er een uitgebreide demo gespeeld, waarbij de ontwikkelaar veel nieuwe informatie gaf. Deze demo kan je bekijken in het nieuwsbericht van gisteren.

Alle gekheid op een stokje!

Na de Dead Rising 3 demo tijdens de Microsoft persconferentie op de afgelopen E3 was er veel kritiek op deze game. De demo deed namelijk denken dat dit derde deel een stap weg deed van het maffe karakter wat de serie draagt, en een stuk serieuzer werd. Niets is echter minder waar. De speler kan zelf kiezen voor een erg realistische, of erg maffe aanpak. Zo was tijdens de demo te zien hoe de hoofdpersoon rondliep in een haaienkostuum, hij verkeerspionnen over de hoofden van zombies plaatste, waarna hij ze in stukken hakte met een brandend zwaard. Het kan niet gek genoeg zijn!

Het spel zal op een aantal manieren te spelen zijn. Het spel zal namelijk een sandbox-mode krijgen, waarbij spelers niet verbonden zullen zijn aan de tijdsdruk die aanwezig was in de eerste twee delen. Deze zal nog wel aanwezig zijn bij de nightmare-mode, waarbij de speler enkele taken binnen een bepaalde tijd moet uitvoeren.

Second Screen

Tijdens de E3 werd ook getoond dat er met gebruik van de Smartglass-app op je smartphone een airstrike kan worden ingeroepen. Het spel bevat echter veel meer second screen mogelijkheden.

In het spel zal de hoofdpersoon een overheids-telefoon van een dode agent stelen. Deze in-game telefoon kan gelinkt worden met je eigen smartphone via Smartglass. Wanneer de hoofdpersoon gebeld wordt, zal je eigen telefoon ook afgaan waarna je kan luisteren naar een bericht.

Tijdens het spelen kan je op je telefoon ook de kaart bekijken, om je zo te leiden naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde wapens of health-items. Hier kan je vanaf je telefoon een soort navigatie voor instellen.

Welke laadschermen?

Door de technologie van de Xbox One ziet het spel er ongelooflijk mooi uit. Zo zal het spel een groot aantal zombies op het beeld kunnen tonen zonder dat de mooie graphics hierbij worden opgeofferd.

Daarnaast zal het spel geen laadschermen bevatten. Als je het spel gaat spelen zal de wereld geladen moeten worden, maar zodra dit gebeurd is zal je geen laadschermen tegenkomen. De speler kan in en uit gebouwen lopen, de riolen verkennen en de wereld rondrijden in een auto zonder dat de gameplay onderbroken wordt door laadschermen.

Dead Rising 3 zal in november van dit jaar, exclusief voor de Xbox One uitkomen.

Lees meer