Resident Evil 2 remake best verkochte game in de serie

Geplaatst:

Capcom heeft onlangs een financieel rapport uitgebracht, waarin gesproken wordt over de verkoopcijfers van de vele IP's onder hun hoede. Met name worden er wat interessante details gedeeld over de Resident Evil-franchise.

Er is namelijk een nieuwe koning binnen de Resident Evil-games. De Resident Evil 2 remake is nu de best verkochte game in de horrorserie van Capcom. Met 12,6 miljoen eenheden verkocht stoot het Resident Evil 7 van de troon - die met 12,4 verkochte exemplaren op de teller stond. Hoe lang deze stand zich blijft aanhouden is nog even de vraag, want de Resident Evil 4 remake is al 4,9 miljoen keer over de toonbank gevlogen en die titel is nog geen halfjaar uit. De Resident Evil-serie heeft in totaal 146 miljoen verschillende eenheden weten te slijten. Daarmee is het de meest succesvolle Capcom-franchise, gevolgd door de Monster Hunter-serie die in totaal 94 miljoen keer spelers wist te bekoren.

Bekijk hier onze review van de Resident Evil 4 remake - de meest recente toevoeging aan de line-up.

Resident Evil 2 remake best verkochte game

De Resident Evil 2 remake is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles.

Bron: Capcom
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 2: Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

25 januari 2019

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord