Resident Evil 4 Remake patch verwijdert speedrun strategie

Geplaatst:
Aangepast: 24 april 2023 22:37

Capcom heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Resident Evil 4 Remake. Hoewel de patch een aantal zaken oplost, geeft het juist een probleem voor speedrunners.

Over het algemeen zijn patches voor games meer dan welkom. Ze lossen problemen op en zorgen ervoor dat een game soepeler loopt en dat je minder kans hebt dat je bijvoorbeeld ergens vast komt te zitten. Maar in sommige gevallen levert een patch juist ergernis op. Dat is in het geval van Resident Evil 4 Remake zeker waar als je speedrunner bent. Er is namelijk een bekende bug uit de game gehaald waarmee speedrunners een heel deel van het verhaal konden overslaan als ze de scoped rifle tot hun beschikking hadden.

De scoped rifle is pas laat in de game te vinden, maar als je daarna de volgende playtrough start kun je hem dus al eerder gebruiken. Met de scoped rifle was het voorheen mogelijk om door een muur in de schuur te gaan waardoor je het gevecht met Bitores Méndez volledig aan je voorbij kon laten gaan. En dat scheelt natuurlijk weer een hoop tijd. Dit zorgt ervoor dat speedrunners kostbare minuten verliezen. Toch hoeven we geen medelijden te hebben. Uiteraard zijn speedrunners inventief genoeg om weer met andere strategieën snelle tijden neer te kunnen zetten.

Resident Evil 4 Remake paytowin1

Resident Evil 4 Remake is nu beschikbaar voor pc, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5.

Bron: GamesRadar+
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 4 Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

24 maart 2023

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord