Pay-to-win toegevoegd aan Resident Evil 4 remake

Geplaatst:
Aangepast: 8 april 2023 01:41

Capcom heeft naast de gratis Mercenaries uitbreiding nog een opvallende optie toegevoegd aan Resident Evil 4 Remake. Je kunt namelijk betalen om je wapens te upgraden en zo de game makkelijk uit te spelen.

Het pay-to-win concept is een gehekeld systeem dat ervoor zorgt dat spelers gemakkelijk een game kunnen uitspelen, zolang ze maar bereid zijn om er echte knaken voor neer te leggen. Dit zie je veel terug in free-to-play online multiplayer games, maar nu dus ook in Resident Evil 4 Remake. Capcom biedt namelijk een zogeheten Exclusive Upgrade Ticket waarmee je in een oogwenk het upgrade proces enorm kunt versnellen. Hiervoor betaal je een kleine drie euro per ticket. In plaats van upgrades voor je wapens middels progressie vrij te spelen, kun je dit dus ook kopen. Deze nieuwe toevoeging kan rekenen op een hoop negatieve kritiek van de fans. Het haalt immers juist het leukste aspect van de game weg en laat mensen de game eenvoudig uitspelen door er geld tegenaan te gooien.

Resident Evil 4 Remake paytowin1

De gratis Mercenaries update is vanaf nu beschikbaar voor de Resident Evil 4 Remake, evenals de mogelijkheid om met echt geld en luiheid je wapens te upgraden.

Bron: Capcom
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resident Evil 4 Remake

Series

Resident Evil

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, VR, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

24 maart 2023

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord