Sega duikt diep in het rood na herstructurering

Geplaatst: 29 juni 2024 16:35
-

Sega staat normaliter bekend om de blauwe letters die refereren naar Sonics stekels, maar de cijfers van diens afgelopen fiscale jaar zijn roder dan Sonics schoenen. Volgens de Japanse website Gambiz (vertaald door Automaton) heeft de uitgever een verlies van 6,6 miljard Yen genoteerd, wat omgerekend een dikke achtendertig miljoen euro is. Oftewel, niet echt een ficaal jaar om door een ringetje te halen.

Dat betekent niet dat de line-up van Sega het de laatste twaalf maanden dramatisch slecht heeft gedaan. Games als Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, Like a Dragon: Infinite Wealth en Sonic Superstars hebben op zich best aardig verkocht en het verlies in netto verkopen was dan ook maar 2,6 procent. Toch resulteert de heftige herstructurering van Sega Europe - waar onder andere Relic Entertainment keihard de dupe van werd - in een significante domper voor het ooit zo machtige Sega.

Sonic The Hedgehog film1

Dus, wat dacht je ervan om met z'n allen massaal Sonic games te kopen om Sega weer in het groen te krijgen? Misschien geeft het ze ook kortstondig hoop dat de blauwe egel eindelijk Mario kan verslaan in de populariteitsrace.

Bron: Automaton
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord