Video: Capcom toont meer informatie Dragon's Dogma 2

Geplaatst:

Het paradepaardje van vanavond kunnen we toch wel Dragon's Dogma 2 noemen. Capcom vertelt meer over de felbegeerde actie/RPG tijdens de Capcom Showcase.

Echt nieuwe beelden kunnen we het helaas niet noemen, maar er wordt wel meer gesproken over de designkeuzes in Dragon's Dogma 2. Net zoals het origineel is het een singleplayer-game, maar dankzij de Pawns voelt het als een co-op game, aldus Capcom. Deze Pawns zijn je metgezellen tijdens je avonturen. Je speelt zelf als de Arisen, terwijl je Main Pawn helemaal aan te passen is. Je kunt twee Support Pawns nog overnemen van andere spelers, zodat je een uiteindelijke party hebt van vier man/vrouw/beest sterk. Pawns worden bestuurd door AI en zorgen ervoor dat jouw moeilijk reis een stukje gemakkelijker gaat. Zeker wanneer ze je een high-five geven, zorgt dat voor een mentale boost.

Daarnaast heeft Dragon's Dogma 2 een open-wereld - eentje die vier keer zo groot is als de wereld in de eerste game. De actie/RPG is opgebouwd in de RE Engine en ziet er daardoor grafisch gelikt uit. De game is verder ontwikkeld met de spelersacties als steunpilaar. Capcom wil graag spelers de keuze bieden in hoe ze te werk gaan. Door de verbeterde physics moeten de conflicten met de monsters nog impactvoller aanvoelen. Tot slot onthult Capcom de rol van twee belangrijke personages. Ze zijn allebei in de key-art te vinden. Aan de rechterkant zie je Ulrika. Zij is een boogschieter en heeft een diepe connectie met de Arisen. Aan de linkerkant zie je Nadinia - een vrouwelijk priester van het beestenvolk. Dit volk maakt het debuut in Dragon's Dogma 2.

Check hier de eerste gameplaybeelden van Dragon's Dogma 2.

Dragon's Dogma 2 is in ontwikkeling voor de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Capcom Showcase
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dragon's Dogma 2

Series

-

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

22 maart 2024

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord