Review: Cities: Skylines - Snowfall Pc

Geplaatst: 12 oktober 2015 12:00

Cities: Skylines deed het absoluut niet slecht, zeker niet als je de minpuntjes afzet tegenover de pluspunten. De sandboxmodus was afwezig en je had al vrij snel heel veel geld. Een aantal punten waar ontwikkelaar Colossal Order mee aan de slag kon, maar waar ze maar weinig mee hebben gedaan in Cities: Skylines - After Dark.

Het valt tegen

Wat de titel van deze uitbreiding al doet vermoeden, draait After Dark om het nachtleven in jouw stad. Er is een dag-en-nachtcyclus toegevoegd aan de game. Het idee klinkt op papier goed, maar in de praktijk werkt het voor geen meter. Als het donker wordt, kan je bijna niks meer zien, dus ook niet bouwen, en dat is toch waar het in Cities: Skylines om draait. Mijn stad was daardoor ook niet goed te overzien. In het begin kon ik het geduld nog wel even opbrengen om te wachten totdat het weer dag werd. Na een tijdje irriteerde ik me daar behoorlijk aan, dat moment kwam eerlijk gezegd helaas best snel.

Nachtleven

Cities: Skylines - After Dark doet ook best wel wat leuke dingen. Zo zijn er mogelijkheden toegevoegd die het nachtleven op gang moeten brengen, zoals discotheken en andere uitgaansgelegenheden die je met de nieuw toegevoegde zones kunt realiseren. Na een avondje stappen kun je de taxi nemen naar huis. Alleen rijden er gek genoeg de hele nacht door ook bussen. Het verkeer blijft ook een dingetje. Het is mogelijk om toeristen naar je stad te lokken, deze overnachten weer in hotels. Ze komen naar je stad door bezienswaardigheden te plaatsen.

Meer blauw op straat is zo geregeld

After Dark heeft een tof bedacht dag-en-nachtbudgetscherm door middel van sliders. Je kunt zo de nachtslider van de politie naar rechts schuiven, waardoor er 's avonds meer blauw op straat is om de misdaad te bestrijden, aangezien de meeste criminaliteit in de nacht plaatsvindt.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Ik keek enorm uit naar deze uitbreiding, aangezien ik deze citybuilder hoog heb zitten. Het idee van deze uitbreiding is aardig bedacht, alleen in de praktijk komt het helaas minder tot zijn recht. Aangezien de dag-en-nachtcyclus groot deel van deze uitbreiding opslokt, blijft er maar weinig positiefs over. Cities: Skylines blijft nog steeds een ontzettend leuke citybuilder. Cities: Skylines - After Dark verlengt helaas het aantal uren speelplezier niet.

    Aardig
  • Het nachtleven
  • Dag-en-nachtbudgettering
  • Toerisme is altijd tof
  • Bouwen in het donker is echt onmogelijk
  • Duurt lang!
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Cities: Skylines - Snowfall

Series

-

Uitgever

Paradox Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

20 februari 2016

Ontwikkelaar

Colossal Order

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord