Review: Empire: Total War, Downloadable Content Collection Pc

Geplaatst:

Het kan zomaar voorkomen. Je bent uitgekeken op Empire: Total War. Daar heeft SEGA nu het ideale medicijn voor! De Empire: Total War Downloadable Content Collection biedt een scala aan extra eenheden om de verveelde wereldveroveraar waar aan te sporen om de veroveringen voort te zetten. Naast de extra eenheden is er ook een nieuwe singleplayer campagne toegevoegd. Op wat er allemaal in dit zeer complete pakket zit ga ik nu dieper in.

Aanrukken!

In de Empire: Total War Downloadable Content Collection zijn drie extra unit packs inbegrepen. Deze eenheden zijn in de Grand Campaign vrij te spelen door specifieke gebouwen te plaatsen, maar zijn dan ook bepalend op het veld.

In het Elite Units of the West pack krijgen de westerse mogendheden maar liefst veertien nieuwe eenheden. Deze eenheden zijn de Hungarian Guard (Oostenrijk), de Horse Guards (Groot Brittannië, de Swiss Guards (Frankrijk), de Blue Guards en de Gardes du Corps (Verenigde Provinciën), de Guard Grenadiers (Polen-Litouwen), de 2nd Hussars, de Bosniaks en het Frei Korps (Pruisen), de Gardes à  Cheval en de Siemenovski Foot Guards (Rusland), de Walloon Guards (Spanje) en de Legion of the United States en de US Marines (Verenigde Staten).

In het tweede unit pack, de Elite Units of America, staat de strijd in de nieuwe wereld centraal, waarbij vijftien nieuwe eenheden het slagveld kunnen betreden. Voor de Verenigde Staten zijn de 1st Delaware, de 1st Maryland, de 2nd Continental Dragoons, de 2nd New York, Lee's Legion, Morgan's Provisional Rifle Corp en Pulaski's Legion toegevoegd. De Britten krijgen de 33rd Foot, de Brunswick Dragoons, de Hessian Grenadiers, het Kings's Royal Regiment of New York, de Royal Welch Fuseliers, de Company of Select Marksmen en Tarleton's Ligh Dragoons. Frankrijk krijgt er ook een eenheid bij, namelijk de Royal Deux-Ponts.

Het derde unit pack draagt de titel Elite Units of the East en, zoals de naam al suggereert, voegt dit twaalf nieuwe eenheden toe aan de strijd in het verre oosten. Voor de Ottomanen zijn er de Haydut Irregulars, de Wallachian Boyars, de Bonsian Panduks, de Circassian Armoured Cavalry, de Armenian Archers, de Lybian Kuloglu, de Palstinian Auxiliaries, de Cairo Janissaries en de Mounted Nizam-I-Cedit. Voor de Indiase Maratha zijn de Rajput Zamindars, de Poligars en de Barawardi toegevoegd.
Al deze nieuwe eenheden zijn slechts in bepaalde gebieden te rekruteren, maar zijn zeer krachtig. Met deze nieuwe eenheden aan je kant is de kans op een overwinning zeker!

Indiaantje spelen

In de Warpath Campaign, de nieuwe campagne die in de Empire: Total War Downloadable Content Collection wordt geïntroduceerd, mag je als opperhoofd je indianenstam aanvoeren. Je kan hierbij kiezen uit een van de vijf nieuwe indianenfacties die in Noord America hun tipi opslaan. Deze facties zijn de Iroquios, de Huron, de Plains, de Peublo en de Cherokee indianen. Op de koop toe heeft elk van deze indianenstammen een eigen elite eenheid, waaronder de Hohawk Elite Warriors, de Cheyenne Dog Soldiers, de Navajo Scout Warriors en nog vele andere. Er zijn achttien nieuwe indianen 'technologieën' te onderzoeken, waarnaast ook de Shaman en de Scout. Elke factie heeft een eigen agenda in deze campaign, maar ze hebben 'n ding gemeen: De indringers van over zee terug de oceaan in drijven!

Het eindoordeel van Joost van Dyck

De Empire: Total War Downloadable Content Collection brengt veel waar voor je geld. Je krijgt namelijk een riante korting op de DLC pakketten in deze bundel. De nieuwe eenheden geven je legers naast nieuwe tactische flexibiliteit ook een prachtig gedetailleerde aanvulling op het slagveld. De Warpath campagne verdient een speciale vermelding. Het is heel verfrissend om eens een keer geen westerse koloniale mogendheid te spelen, maar eens lekker met je tomahawk te zwaaien. Een ding is zeker: De Empire: Total War Downloadable Content Collection is een goede aanvulling voor Empire: Total War bezitters.

    Goed
  • Prachtige extra eenheden
  • Warpath Campagne
  • Goede waarde
  • Nieuwe eenheden zijn moeilijk vrij te spelen
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Empire: Total War, Downloadable Content Collection

Series

Total War

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

26 maart 2010

Ontwikkelaar

Creative Assembly

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord