Oddballers

 • Ontwikkelaar Game Swing
 • Eerste releasedatum 26 januari 2023
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
 • Genre Party
 • Gameliner score

Review: Oddballers - Is net geen voltreffer - Nintendo Switch

Iedereen had wel een favoriet onderdeel bij gym. Waar de een niets liever wilde dan de hele dag in de touwen klimmen, was de andere de nodige koprollen of handstanden aan het maken tegen de muur. Het enige wat ik leuk vond waren balsporten, omdat ik daar niet totaal in faalde. Trefbal was daarbij mijn grote favoriet. Lekker ballen schieten naar je tegenpartij en als je er even geen zin meer in had, meteen afgaan en hangen aan de andere kant. Nu is de game Oddballers uitgekomen, een trefbal partygame waarin je de beste trefballer moet zien te worden. Ik besloot in deze game te duiken en mijn bevindingen hier met jullie te delen.

Win zoveel je kan

Hoewel ik de Oddballers een trefbalgame noemde, is dat niet helemaal waar. Zoals bij veel partygames bestaat Oddballers uit verschillende rondes met elk een andere minigame. Hoewel de meeste rondes trefbal elementen bevatten, zijn er ook een aantal waar je andere dingen moet doen. Denk hierbij aan vissen vangen om een vrachtwagen zo snel mogelijk in elkaar te meppen, de wol van schapen scheren of proberen om als laatste over te blijven op een schip dat tegen tig containers aanvaart.

Dit zorgt ervoor dat er wat variatie in de gameplay zit, waardoor je niet de hele tijd het gevoel hebt dat je hetzelfde aan het doen bent. De minigames slaan helemaal nergens op en het is overduidelijk dat je Oddballers niet al te serieus moet nemen. Oddballers heeft simpele controls die makkelijk zijn om te leren. De game ziet er ook prima uit en draait goed op de Nintendo Switch, alleen ik zie soms rare glitches bij de personages. Oddballers is alleen zo bizar dat ik twijfel of het een fout is of dat ontwikkelaar Game Swing dit bewust heeft gedaan om grappig te zijn. Dit mag echter de pret niet drukken, want Oddballers heeft mij blij verrast en ik vermaak mij er echt mee.

Oddballers review1

Vermakelijke minigames

Oddballers straalt in de gameplay. De minigames zijn uniek, ook al zijn ze voor een groot deel geïnspireerd op trefbal. Mijn favorieten zijn The Last One Standing, Toot Your Horn, Fowl Play en Canal Tours. In The Last One Standing is het gewoon een klassiek potje trefbal in de arena en moet je als laatste zien over te blijven. Bij Toot Your Horn begin je met verschillende dozen waarvan er in één een trombone zit. Vind die en probeer er voor honderd seconden een melodie mee te spelen. Dit terwijl je tegenstanders je bekogelen met van alles en nog wat om het instrument van je af te pakken en ook hun muzikale talent te tonen. In Fowl Play moet je zoveel mogelijk kippen verzamelen en krijg je op basis daarvan punten toegekend. Als laatste heb je Canal Tours, waar je moet proberen als laatste te overleven op een schip dat door de haven sjeest en je samen met je tegenstanders eraf probeert te kegelen door je tegen vrachtcontainers aan te laten varen.

De minigames zijn leuk en de soundtrack zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in de chaotische sfeer die Oddballers uitstraalt. Als je in sommige minigames uitgeschakeld wordt, krijg je bij Oddballers nog de mogelijkheid om items in de arena te gooien om zo het leven van de overblijvende tegenstanders zuur te maken. Denk hierbij aan bijennesten, ballenkanonnen of in sommige gevallen zelfs gif. Ik heb veel plezier met Oddballers gehad en besloot na een paar rondjes tegen computers om mijn kunde eindelijk te testen tegen echte mensen online en liep daar helaas tegen het grootste probleem van de game op.

Oddballers review2

Online dood op release

Het jammere is dat er bijna geen mensen zijn die Oddballers spelen, waardoor online spelen bijna niet mogelijk is. Ik moest tien tot vijftien minuten wachten om met één iemand en twee computers te kunnen spelen met crossplay aan. Misschien ben ik gewend aan League of Legends waar matchmaking maximal een minuut duurt, maar dit is wel heel lang. Je kunt gelukkig ook lokaal of met computers spelen, maar als je geen vrienden hebt die zin hebben ben je helaas aangewezen op de computers als je snel een potje Oddballers wilt spelen.

De computers zijn niet slecht, ze kunnen het je zelfs al heel moeilijk maken op de medium moeilijkheidsgraad. Voor mij voelt het alsof deze game het leukst is als die samen met anderen gespeeld wordt. Dat je weet dat je zojuist iemand heel boos hebt gemaakt door de winst voor hun neus weg te pikken, het echte partygame gevoel zeg maar. Dit maakt het beoordelen van Oddballers moeilijk voor mij, want moet ik een game veroordelen omdat er niet genoeg spelers zijn om een online game mee te vullen ook al zit de gameplay en de rest goed? Mijn advies is uiteindelijk: heb je vrienden of familie die graag partygames met je spelen, schaf deze game vooral aan, want Oddballers is een vermakelijke partygame die met een prijs van twintig euro niet al te duur is. Zo niet, dan zou ik hem even laten liggen tot de game in de aanbieding is of als de online community opstaat uit de dood en online matchmaking geen tien minuten of meer duurt.

Oddballers review

Het eindoordeel van Jolien Mauritsz

Oddballers is een leuke partygame, die ideaal is om te spelen met vrienden en familie. De minigames zijn leuk en zorgen voor de nodige chaos. Het enige minpunt is dat online spelen bijna niet mogelijk is door de te kleine player base op dit moment. Toch raad ik gamers met partygamende vrienden of familie aan om deze game uit te proberen, want in dat geval zorgt deze game voor uren vermaak.

 • Pluspunten
 • Leuke minigames
 • Game draait goed op de Nintendo Switch
 • Vermakelijke partygame om te spelen met vrienden en familie
 • Fijne controls
 • Minpunten
 • Online spelen is op het moment haast niet mogelijk
 • Glitches bij personages
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?