RAGE 2

 • Ontwikkelaar id Software
 • Eerste releasedatum 14 mei 2019
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Google Stadia
 • Genre Actie , First-Person Shooter , Open-World
 • Gameliner score

Review: RAGE 2 - PlayStation 4

RAGE 2 is een post-apocalyptische open wereld shooter, gemaakt door id Software en Avalanche Studios. Id Software kennen we van shooters als Wolfenstein, Doom en Quake en Avalanche Studios kennen we van de Just Cause-serie. De combinatie van deze twee studio's voorspelt veel goeds voor RAGE 2, die op papier het perfecte kindje van de twee studio's lijkt te zijn. Kan RAGE 2 deze hoge verwachtingen waarmaken, of schieten beide studio's toch tekort?

onbekend

Om een lang verhaal kort te maken

De wereld is totaal naar de tering gegaan, nadat een asteroïde was ingeslagen die een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid. De omgeving is veranderd in een dorre woestenij en een hoop mensen zijn gemuteerd in bizarre wezens. De mensen die het wel hebben overleefd, hebben zich verdeeld in verschillende groepjes. Zo heb je Raiders, Traders, Rangers en The Authority. The Authority is een groep die zichzelf heeft uitgeroepen tot de militaire grootmacht en daar is niemand het mee eens. Jij neemt als speler de rol aan van Walker, de laatst overgebleven Ranger met een speciaal pak dat je in staat stelt speciale krachten te gebruiken. Om The Authority een halt toe te roepen, moet je Operation Dagger in werking zien te zetten. Deze aanval op The Authority kun je echter niet in je eentje uitvoeren. Hiervoor heb je namelijk de hulp nodig van drie speciale personages die zich verspreid over de map bevinden.

Heb je deze personages eenmaal gevonden en heb je ze, middels het uitvoeren van een missie, ervan weten te overtuigen Operation Dagger uit te voeren, dan ben je er echter nog niet. Je moet namelijk een reputatie bij hen opbouwen, voordat ze je verder kunnen helpen. Deze reputatie bouw je op door verschillende sidequests uit te voeren die je overal tegen kunt komen. Deze sidequests zijn helaas wat repetitief, daar het veelal missies zijn waarbij je alle tegenstanders uit moet schakelen, iets moet vernietigen of iets moet vinden. Heb je echter genoeg reputatie opgebouwd, dan kun je Operation Dagger uit gaan voeren om The Authority uit te schakelen en de game uit te spelen. In totaal kun je dit binnen tien a vijftien uur doen, als je ervoor kiest niet eerst alles te verkennen en te verzamelen. Dit is ontzettend jammer, want het verhaal is binnen no time voorbij en er is, naast het verkennen van de wereld, momenteel geen post-game content of multiplayer-ervaring. De paar uurtjes die je krijgt, zijn echter wel zeer vermakelijk.

onbekend

Lekker schieten

Ondanks dat RAGE 2 een ontzettend kort verhaal heeft, zit de game verder wel solide in elkaar. De gameplay is strak en zeer vermakelijk en er zijn verschillende mogelijkheden om de game in jouw stijl te spelen. Er zijn namelijk verschillende wapens te vinden, van revolvers die je tegenstanders in brand steken, tot aan raketkanonnen. Daarnaast kun je met je speciale Ranger-pak gebruikmaken van verschillende speciale krachten. Deze speciale krachten en wapens vind je in gebouwen die Arks heten en verspreid zijn over de hele wereld. Zo kun je bijvoorbeeld een double jump vrijspelen, maar ook een vaardigheid waarmee je je tegenstanders kunt opblazen en hun pantser van hun lijf kunt blazen. Om de open wereld te verkennen, kun je gebruikmaken van verschillende voertuigen. Aan het begin van de game krijg je de Phoenix, een wagen die tegen je praat en een aantal turrets op het dak heeft waarmee je andere weggebruikers van de weg kunt schieten. Gaandeweg kom je echter andere voertuigen tegen, zoals motoren, vliegmachines en zelfs een auto die mini-nukes achterlaat.

Je speciale vaardigheden, je wapens en je voertuigen zijn ook te upgraden middels voorwerpen die je overal in de wereld kunt vinden. Zelf heb ik erg weinig gebruikgemaakt van de upgrades en nieuwe vaardigheden die ik heb gevonden. Ja, het is leuk om middels een simpele combinatie van twee knoppen iemand op te blazen. Als er echter een hele horde mutanten op je af komt rennen, dan heb je daar natuurlijk geen tijd voor en is de assault rifle die je aan het begin van de game krijgt, nog altijd je beste vriend. Ondanks de vele verschillende bizarre vaardigheden die je kunt krijgen, is RAGE 2 nog altijd een shooter en zo hoort de game naar mijn mening ook gespeeld te worden. De gunplay voelt heel soepel aan en deed me al gauw denken aan Doom. Wanneer je kills maakt, vult zich een metertje dat uiteindelijk de Overdrive-modus vrij speelt. Wanneer je deze modus activeert, maai je moeiteloos hordes aan vijanden neer, terwijl langzaamaan je gezondheid regenereert. Deze modus is slechts tijdelijk, maar je metertje heb je zo weer gevuld wanneer je de volgende groep vijanden tegenkomt. Gewoon blijven schieten dus. De rest is bijzaak.

onbekend

Mooie wereld, maar wel leeg

Wanneer je je in de open wereld van RAGE 2 begeeft, dan is er één ding dat opvalt. De wereld is LEEG. Enerzijds is dat natuurlijk begrijpelijk, de wereld is immers getroffen door een enorme ramp die de natuur en de mensheid naar de gallemiezen geholpen heeft. Hier en daar vind je wel kampen van raiders of schuilplaatsen waar mutanten zich bevinden en er zijn een paar grotere dorpen te vinden waar belangrijke personages te vinden zijn, maar je loopt voor het grootste gedeelte tegen de lege vlakte aan te kijken. Dit is ontzettend jammer, daar de wereld van redelijk formaat is en deze veel beter gevuld had kunnen worden. Tel daarbij op dat de verschillende sidequests vrij snel in herhaling vallen, er ook niet veel variatie in de vijanden zit en je hebt een hele open wereld die toch heel klein aanvoelt.

Ondanks dat de wereld voornamelijk grauw en leeg is, ziet de game er grafisch niet verkeerd uit. Wanneer je in een vuurgevecht zit, gebeurt er ontzettend veel op het scherm en krijg je verschillende visuele effecten voor je kiezen die het soms wat lastig maken te zien wat er nou allemaal gebeurt. Dit kun je echter in de instellingen allemaal uitschakelen, net als bijvoorbeeld de motion blur. Daarnaast bevat de game een dag-/nachtcyclus wat zorgt voor prachtige zonsondergangen en bijzondere lichteffecten, vooral wanneer je door de wasteland aan het rijden bent. Hier kun je nog meer van genieten middels de fotomodus die de game heeft. Je kunt er enkele vermakelijke kiekjes mee maken, maar deze enige extra modus is helaas niet erg uitgebreid. Dit laat goed zien dat RAGE 2 een erg kale game is, waar veel meer mee gedaan had kunnen worden.

onbekend

Het eindoordeel van Claudia Tjia

RAGE 2 is een vermakelijke game waar veel meer potentie in zit dan er nu wordt uitgehaald. Het verhaal is ontzettend kort en heb je binnen no time uitgespeeld. Je krijgt verschillende speciale vaardigheden en wapens waarmee je je vijanden op bizarre manieren uit kunt schakelen, maar je hoeft ze niet te gebruiken. De sidequests zijn al gauw repetitief en de vijanden hebben niet veel variatie, waardoor de grote open wereld erg klein lijkt. De game lijkt niet heel veel moeite te doen om jou de grote open wereld te laten verkennen en dat is erg zonde. Daarnaast heeft de game zo goed als geen replaywaarde. Een multiplayer modus of wat post-game content zoals new game plus hadden er wat mij betreft best in gemogen. Al met al is RAGE 2 een vermakelijke shooter waar je het meeste van kunt genieten als je rustig de tijd neemt om alles te verkennen, zelfs als dat van de game niet hoeft. Geniet van de mooie zonsondergangen en vermaak je tussendoor af en toe met het dom neermaaien van hordes vijanden en het heerlijke "splatch-"geluid wanneer je een headshot maakt.

 • Pluspunten
 • Vrouwelijk hoofdpersonage
 • Soepele en snelle gameplay
 • Verschillende wapens en krachten
 • Toffe graphics
 • Minpunten
 • Veel te kort verhaal
 • Weinig variatie
 • Geen replaywaarde
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?