Review: Resistance 2 PlayStation 3

Geplaatst: 27 november 2008 01:14
-

In Leipzig mocht ik het spel al uitvoering checken, maar na een paar minuten hordes Chimera afgeknald te hebben was de demo alweer afgelopen. Ik bleef achter met een leeg gevoel en liet de PlayStation 3 met de demo achter me.

De voorganger van Resistance 2 kwam uit tijdens de lancering van de PlayStation 3 en werd een succesvolle titel. Of deze opvolger het succes van zijn voorganger gaat evenaren, laat staan overtreffen, lees je in deze review.

Resistance 2"

Resistance 2 gaat verder waar het eerste deel eindigde. Ook in dit deel sta je in de schoenen van sergeant Nathan Hale, die in de jaren '50 zijn vrouw en kinderen verlaat om vanuit Amerika naar Engeland af te reizen om de Engelsen te bevrijden van de buitenaardse Chimera. Nadat Hale het Londense commandocentrum van de Chimera heeft vernietigd, gaan de Chimera in de tegenaanval en vallen ze de kust van Amerika aan, waar Hale en de andere Sentinels wederom de strijd aangaan.

Recht toe, recht aan

Wat meteen gezegd moet worden over Resistance 2 is dat de game erg lineair is qua opzet. Van A tot Z is alles in de game vastgelegd, zelfs wanneer je vijanden de hoek om komen. Alhoewel de game zelf lineair is, heeft Resistance 2 een uitstekende kunstmatige intelligentie, afgezien van enkele uitzonderingen. Je tegenstanders bieden in elk geval een hoop weerstand.

Genoeg kwaadheid, actie en geweld.

Het moest allemaal nog groter, nog extremer en nog massaler van de ontwikkelaar en daar zijn ze wat mij betreft redelijk in geslaagd. Niet alleen vanwege de hordes Chimera die je af moet knallen, maar ook vanwege de reusachtige monsters. Deze zogenaamde Leviathans zul je al vroeg in de game tegen het lijf lopen en brengen de nodige actie en vuurgevechten teweeg.

De game bevat naast de Chimera en de Leviathans ook de zogeheten Chameleon. Deze wezens zijn onzichtbaar en komen uit het niets op je af. Je hoort heel even harde, bonkende voetstappen dreigend dichterbij komen, maar van welke kant blijft altijd weer een verassing.

Oplettendheid is dus erg belangrijk, want zodra een Chameleon uithaalt, ben je ook meteen met de grond klein gemaakt. Gelukkig komen de Chameleons niet in hordes op je af, waardoor het nog enigszins draaglijk voor je wordt gemaakt. Mocht je toch geraakt worden, dan laadt je health weer op als je ergens gaat schuilen, mits je hiertoe de kans krijgt.

Meisje droog je traantjes af, ea, bea"

Mocht je ergens even aan het schuilen zijn, kijk dan niet raar op als je ineens oog in oog staat met je vijand, want ze zoeken je letterlijk en figuurlijk op, waar je ook verscholen zit. Het is wel erg jammer dat ze het alleen op jou hebben gemunt en dat ze zelfs je eigen buddy voorbij lopen. Het zorgt voor een hoop actie, maar is anderzijds behoorlijk irritant.

Multiplayer

Naast de singleplayer verhaallijn bevat Resistance 2 ook een aantal op zichzelf staande multiplayer modi. Je hebt de coöperatieve modus waarbij je drie teams moet vormen bestaande uit drie klassen; Medic, Special Ops en Soldier. Je kunt de game met acht man tegelijk spelen, waarbij elke speler een bepaalde character van zijn klasse kiest, die elk hun eigen wapens, en zo ook hun eigen kwaliteiten hebben.

Je kunt Resistance 2 naast coöperatief ook competitief spelen met maar liefst zestig man tegelijk. Je kunt het maximaal met zes squads van vijf spelers online in heftige duels tegen elkaar opnemen. Natuurlijk is de traditioneel getrouwe deathmatch-modus aanwezig, maar heb je behoefte aan totaal iets vernieuwends, dan biedt de Skirmish-modus zeker uitkomst.

Het eindoordeel van Alex Zweers

Het verhaal verloopt erg lineair, dus daar moet je wel van houden. E'n troost; de kunstmatige intelligentie is uitstekend. Vijanden zitten letterlijk en figuurlijk achter je aan. De hordes Chimera bieden een hoop actie, wat voor veel shooter-fans een absolute must is. De game doet het grafisch ook niet slecht, maar het kan beter. De competitieve modus, waarbij je het met zestig man tegelijk tegen elkaar kunt opnemen, zorgt voor lekker wat afwisseling. Kortom, Resistance 2 is zeker een aanrader voor de wintermaanden.

    Goed
  • Kunstmatige intelligentie erg goed
  • Groter, ruimer & massaler
  • Coöperatieve multiplayer
  • Verhaal erg lineair
  • Soms zijn de vijanden erg taai
  • Grafisch had het net iets beter gekund
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Resistance 2

Ontwikkelaar:

Insomniac Games

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

28 november 2008

PlayStation 3

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord