Skorecery

  • Ontwikkelaar GrappleHook Games
  • Eerste releasedatum 4 april 2019
  • Platformen PlayStation 4
  • Genre Sport
  • Gameliner score -

Indieaan: Skorecery

Skorecery is een game exclusief op de PS4 waarbij je het als magiërs tegen elkaar moet opnemen. Indieaan Peter heeft daarom met deze nieuwe review de lokale sjamaan moeten bezoeken. Zou Skorecery “the right kind of magic” leveren, of zit de gaming wigwam straks vol met spoken? De indieaan voelde zich niet helemaal veilig, maar als krijger van de digitale jachtvelden moet je moed tonen. Gelukkig bleek Skorecery niet een lange slag, noch was het een angstaanjagende ervaring. Hoe het wel was voor indieaan Peter lees hieronder zijn verslag. Verdient de game een “expelliarmus!” op zijn console, of was het elk vrij momentje “accio controller” geblazen?

onbekend

Harry Soccer

Met Skorecery is er een game op de PS4 verschenen met de zeldzame eigenschap: Local multiplayer. Daarnaast is het ook nog geen vecht- of schietspel. Skorecery is meer een fantasy sportgame te noemen en dat is iets dat aardig origineel is. Als er ergens een enorm gat zit in de gamingmarkt, dan is het wel bij sportgames die niet realistisch proberen te zijn. We hebben toch ook futuristische shooters en allerlei soorten fantasierijke games, waarom is dan zo’n type spel als Rocket League zo zeldzaam? De enige games die ik verder ken zijn Bloodbowl en de antieke Dead Ball Zone voor de PS1. Weet Skorecery daarom een leegte te vullen? De kansen liggen naar mijn mening in elk geval voor het oprapen en ik hoop dat ontwikkelaar GrappleHook ook echt de bal heeft opgepakt.

Skorecery is een 2D-game waarin je 1 tegen 1 of 2 tegen 2 het tegen elkaar opneemt. Dit kan enkel “lokaal” op de bank met mede gamers. Een online functie is er niet bij in het geval van Skorecery. Je neemt het tegen elkaar op door met magiërs een soort balspel te spelen, I kid you not. Je moet met die bal de stenen koppen raken van je tegenstander die aan de overkant van het speelveld liggen. Heb je als eerste alle koppen kapot, dan heb je gewonnen. Omdat je met magiërs speelt, kun je toverspreuken gebruiken alsook op het plafond lopen. Per potje moet je kiezen uit een toverspreuk die je mag toepassen, je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen uit een spreuk die tijdelijk een magische muur creëert of een spreuk die je tijdelijk sneller maakt. Erg origineel dus. Het is allemaal even wennen, maar het speelt wel heel uniek en leuk.

onbekend

Skore one for the PS4?

Wanneer alle deelnemers eenmaal een beetje hun magic skills beginnen door te hebben, is het dik “skoren” geblazen met Skorecery en heb je veel lol. Dan heb je er in totaal een minuut of twintig op zitten en wil je eens wat anders. Je kunt meerdere spelopties kiezen, zoals het aantal schoten beperken of dat de te raken koppen steeds op andere plekken verschijnen. Daarnaast kun je ook een hoop parameters veranderen. Zo kun je de bal eindeloos laten stuiteren of juist ervoor zorgen dat deze wel gewoon zwaartekracht kent. Uiteindelijk zit hier veel potentie in, maar het was naar mijn gevoel beter geweest als het iets meer is uitgewerkt, of dat je meer soorten qua modi in combinatie met bepaalde presets.

In wezen doet Skorecery veel goed en weet het een gat te vullen qua fantasierijke sportgames. Maar toch, net als bij een goedkope McDonald’s maaltijd, is het eigenlijk niet echt een substantiële toevoeging. Dat wil niet zeggen dat ik op zijn tijd niet kan genieten van een Big Tasty met wat Franse frietjes en een milkshake (suikercilinder). Met Skorecery heb ik hetzelfde: het speelt prima, maar het vult slechts tijdelijk de maag der gaming. Je kunt bijvoorbeeld maar twee soorten characters kiezen, wat je normaal bij een demo hebt. Je hebt drie tot vier spreuken, vier spelmodi en een stuk of acht parameters, maar uiteindelijk is dat echt heel weinig want significant veel afwisseling is het allemaal niet. Na een uur begonnen we ons echt te vervelen. Alles lijkt er ook op te wijzen dat de game veel potentie heeft, maar gewoonweg nog niet af is. Door veel met parameters te spelen en te wisselen tussen de modi vonden we een paar leuke combinaties, maar ook dan ben je er echt binnen twee, hooguit drie, uur helemaal op uitgekeken.

onbekend
Het gebruikte beeldmateriaal in deze review is gecaptured tijdens onze speelsessie op de PS4

Eindoordeel van Peter Scheffer

Skorecery is even heel leuk om te spelen, is vrij origineel en zit boordevol potentie. Maar uiteindelijk verveelt het ook weer snel, puur omdat het (nog) zo weinig te bieden heeft. Hopelijk komen er updates, want de potentie is er zeker te weten wel. Ik heb met Skorecery samen met mijn vriendin en een paar vrienden echt wel een paar gouden momentjes gehad, maar het is te weinig en te kort. Local multiplayer en couch co-op games zijn zeldzaam, al helemaal in dit genre. Skorecery maakt er echt kans op een dikke game te worden wanneer het echt met een paar goede updates op de proppen komt en voor 11.99 is het momenteel ook (wederom nog) te weinig content. Anders krijgt Skorecery echt binnen 1 avondje een Avada Kadavra op je PS4 harddrive.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?