Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

  • Ontwikkelaar Prideful Sloth
  • Eerste releasedatum 18 juli 2017
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Indieaan: Yonder: The Cloud Catcher Chronicles

Onze Indieanen zijn nooit bang om een mening te geven. Dit keer is Yonder: The Cloud Catcher Chronicles het haasje. De Indieaan deelt graag zijn ongezouten mening en wil onze stam helpen met het vinden van de leukste indiegames. Dit keer is het de beurt aan Indieaan Rebecca om de stam alles te vertellen over Yonder: The Cloud Catcher Chronicles.

onbekend

Serene rust

Voor de meeste games ga je goed zitten, in je hangstoel of juist volledig op het puntje van het zitvlak. Vastbesloten om dat ene doel te halen, span je je volledig in op de controller en het scherm. Toch zijn er games die juist het tegenovergestelde van je vragen. Heb je een lange werkdag gehad? Ga eens lekker liggen joh, achterover op de bank met een lekker kussen en pak de Nintendo Switch met Yonder: The Cloud Catcher Chronicles. Relaxen was namelijk nog nooit zo makkelijk. Na een release op de andere consoles doet de game nu eindelijk ook de Switch aan en achterover hangend de game spelen is een van de meest serene dingen die je kan doen op een avond, neem dat maar van mij aan.

Het wil namelijk dat Yonder geen wereld heeft die vol zit met vijanden, het laat je niet knokken tegen van alles of en geeft je ook geen enorme missies. Niks van dat alles, want het laat jou alles op een rustig tempo doen. In de rol van een zelfgemaakt personage betreed je het eiland waar je jaren geleden vanaf gehaald bent. Wel met een reden, want een tijdlang was het eiland niet veilig. Het enige wat daar op het moment nog van rest zijn paarse mistwolken, die jij kan verwijderen. Ook heb je het doel om wat meer over jezelf te weten te komen, maar daar houdt het eigenlijk mee op. Yonder richt zich namelijk volledig op het verkennen van het eiland, datzelfde eiland omtoveren tot jouw thuishaven, de inwoners te helpen en zelf dingen te craften om te gebruiken en te verhandelen. Geen stres mensen, enkel tot rust komen.

onbekend

Hakken tot je een ons weegt

De wereld is echter niet compleet doelloos. Er zijn diverse NPC's die iets van je willen. Dit zijn echter wel de simpele dingen. Vang een speciale vis voor ze bijvoorbeeld. Het grootste deel van je tijd ben je bezig met het verkennen van de plek waar je beland bent. Deze wereld is ontzettend mooi te noemen en bevat meerdere gebieden. Zo heb je uitgestrekte grasvlaktes, de zee met bijbehorend strand, rotsgebieden en gebieden vol met bomen. Je kijkt je ogen uit. Ook krijg je diverse tools, zodat je die rotsen kapot kunt slaan voor steen bijvoorbeeld. Of bomen hakken voor hout en geloof me, hakken zul je. Hout heb je voor vrijwel alles nodig. Wanneer je dan een recept vindt voor iets, kun je het daarna craften met de spullen die je hebt. Hetgeen wat je gemaakt hebt, kun je of zelf gebruiken, of ruilen voor iets dat je zelf nodig hebt.

Een van de dingen die ik persoonlijk wel tof vind, is de mogelijkheid om je eigen boerderij te hebben. Deze is zelf in te richten, mits je de juiste spullen ervoor hebt, en is vervolgens vol te gooien met bomen, planten en dieren die je er naartoe kunt lokken. Zoals je merkt is Yonder een zeer simpele game die niet voor iedereen weggelegd is. Het voelt op sommige momenten heel sterk aan alsof je nergens naartoe werkt, wat eigenlijk ook het dingetje van de game is. Ik vond het zelf juist heerlijk en gebruik de game als ik lekker even een uurtje wil relaxen. Je moet je voor jezelf afvragen of je daartegen kunt. Zo niet, dan is deze titel niks voor jou.

onbekend

Eindoordeel

Yonder: The Cloud Catcher Chronicles voor de Nintendo Switch is een zeer serene game waarbij je lekker tot rust kunt komen. Het biedt enkele hoofdmissies, maar het eigenlijke doel bepaal je zelf. Sla lekker aan het craften en geef de wereld, die je volledig kunt verkennen in al diens diversiteit, jouw stempel. Het is een titel waarbij je lekker achterover kunt hangen en niet al te veel na hoeft te denken. Kun jij jezelf prima vermaken in een game die je je eigen doelen laat stellen? Dan is deze titel echt wat voor jou!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?