Opinion: Fantastic Voices and How to Lose Them

Geplaatst:
Aangepast: 11 februari 2024 18:28

Het is de tijd van het jaar dat het iedereen kan overkomen; stemproblemen. Met het vallen van het blad, valt ook het immuunsysteem bij velen. Sommigen kampen louter met een stemverandering, maar de waarlijk onfortuinlijke zielen onder ons kunnen te maken krijgen met het verlies ervan. Wat dat betreft was de afgelopen week wel tekenend voor de tijd van het jaar. Loopt u even mee naar de wachtkamer van de Gameliner Poli?

Bayonetta

Gedupeerde 1: Hellena Taylor

De eerste melding van stemproblemen die deze week bij de Gameliner Poli binnenkwam was die van Hellena Taylor. Want natuurlijk, wie kent deze Britse niet? De Londense stemactrice heeft zich bij de Bayonetta-fans inmiddels onsterfelijk weten te maken met haar warme klanken. Maar Hellena's stem is niet meer de oude in Bayonetta 3.

Dat komt waarschijnlijk omdat het ditmaal ook niet Hellena's stem is, maar die van Jennifer Hale. Middels een Twitter-vierluik ontrafelde onze eerste patiėnt waarom zij haar stem niet aan de wapen-wapperende heks heeft verleend. Lang verhaal kort: vrekkigheid vanuit PlatinumGames. Want een aanbod van vierduizend dollar voor een klus die de ontwikkelaar miljoenen op gaat leveren, dat is ronduit schofterig.

En ja, vierduizend dollar klinkt als een hoop poen voor wat zinnen inspreken. Maar bedenk je even dit: vierduizend dollar staat gelijk aan 66 exemplaren van Bayonetta 3. En dat is wat ze Hellena - die nota bene tot twee keer toe de stem van de protagoniste vertolkte - aanbieden. Tja, PlatinumGames, dan vraag je er wel een beetje om. Waar Hellena op haar beurt om vraagt, is een Bayonetta 3 boycot. Geef je geld beter aan liefdadigheid. You had us in the first half, Hellena.

Leisure Suit Larry4

Gedupeerde 2: Jan Rabson

Voor onze tweede patiënt kwam hulp helaas te laat. Jan Rabson, bij perverselingen beter bekend als de stemacteur achter de nonchalante rokkenjager Larry Laffer. Hij heeft het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Een oorzaak is vooralsnog niet bekend, maar zeg zelf, maakt dat nog iets uit? Het is niet dat we terug kunnen vallen op een auto-save om een andere dialoogoptie te selecteren.

En ja, ik kom nu waarschijnlijk zeer ongevoelig over. Een beetje de draak steken met Jans dood. Maar niets is minder waar. Het is Jan die me heeft geleerd hoe ik me vooral niet moest gedragen in openbare ruimtes. Het is ook Jan geweest die me "Where's Dildo!" laat scanderen, wanneer mijn ega haar nachtkastje reorganiseert. Want ja, ik was ooit één van die onzekere tieners die Leisure Suit Larry speelde om 'stoute dingen' te zien. Maakt dat me minder mens?

Dus, vanuit de grond van mijn hart: bedankt, Jan. Het ga je goed, waar je nu ook mag wezen. Of het nu een hemel is, een andere plek, of één van die onmogelijke Dildo locaties. Rust in vrede.

Robbie Coltrane overleden1
Amy Muir EIFF

Ja ja, het was me wel een bewogen weekje zoals je ziet. Een week waarin we helaas ook te maken hebben gekregen met het tragische verlies van Robbie Coltrane, ook wel bekend om zijn invulling van de koddige, aandoenlijke Hagrid. En dat is ook wel even iets om bij stil te staan, vooral wanneer de headline overduidelijk refereert naar het Harry Potter universum. Dus ook voor onze Robbie: duizendmaal dank voor de magische momenten.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord