Check hier alle The Game Awards 2023 content

Tech: Cyborg R.A.T. 7 gaming muis

Wat is een toffe game als je niet het juiste gereedschap hebt? Sommige gamers zullen zeggen dat dit niet uitmaakt en dat dit tussen je oren zit. Maar niets is minder waar! Daarom nam ik de Cyborg R.A.T. 7 gaming muis onder de loep.

Cyborg R.A.T. 7
Deze muis is niet zoals andere muizen. Het rauwe, industriële uiterlijk vermomt de hoogstaande technologie die deze muis huist. De optische sensor heeft een resolutie van 5600 dpi, wat haarscherpe reacties tot gevolg heeft. Deze resolutie is in vier stappen in te stellen tussen 800 en 5600 dpi via de volledig programmeerbare gevoeligheidstoets. De stappen waarmee de gevoeligheid stijgt zijn middels de software volledig aan te passen. Je kunt meerdere profielen aanmaken, die je 'on the fly' kunt wisselen met een druk op de daarvoor bestemde knop.
De R.A.T. 7 heeft ook een zeer handige 'sniperknop', welke de gevoeligheid van de muis aanpast, zodat je makkelijker een zuivere headshot kunt plaatsen. Snipen was nooit makkelijker! De muis rust op hoogwaardige glijdkussentjes, waardoor de wrijving met je muismat tot een minimum wordt gereduceerd.

Een R.A.T. naar mijn hand
De kracht zit hem bij de Cyborg R.A.T. 7 niet zozeer in de hoge resolutie of de programmeerbare gevoeligheid, maar in de unieke mogelijkheid om de muis aan te passen naar jouw voorkeur. Bij de muis worden 6 opzetstukken bijgeleverd om de muis optimaal naar jouw hand aan te passen. Deze kunnen met de meegeleverde sleutel op de muis worden gemonteerd, waardoor je de voor jou ideale grip kunt maken. Het segment waar je duim op rust, waar ook de duimknoppen vertoeven, kan op vier manieren worden versteld, waardoor je ook daar optimale controle hebt. Natuurlijk mogen ook de bekende gewichtjes niet ontbreken. Hiermee kun je het gewicht van de muis aanpassen, zodat hij voor jou het lekkerst 'muist'.

Eindoordeel:
De Cyborg R.A.T. 7 gaming muis heeft mij zeer prettig verrast. In de eerste instantie vond ik het een leuke gimmick, maar naar mate ik mijn ideale instellingen vond, ging mijn gevoel met de muis ook omhoog. Je hoeft minder op te letten hoe je muist, daar je alles op intuïtieve plaatsen kunt monteren. De hoge resolutie en de sniperknop maken het spelen van games tot een genot, waarbij de bewegingen van je muis perfect over worden gebracht naar je scherm. Het enige denkbare nadeel aan deze muis is de prijs die rond de 80 euro ligt. Maar dat is hij zeker waard!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?