Tech: Gioteck FL-300

De Gioteck FL-300 is een zeer apart product. Aan de ene kant is het een gaming headset voor praktisch ieder platform, maar aan de andere kant betreft het tevens twee Bluetoothspeakers. Het wisselen tussen deze functionaliteiten is iets wat ik persoonlijk nog niet eerder heb gezien, maar dit brengt naast wat voordelen ook de nodige nadelen met zich mee. Het ligt er daardoor maar net aan hoe je de FL-300 wil gebruiken.

onbekend

Wat het is

De Gioteck FL-300 is in eerste instantie een gaming headset met stereogeluid. De microfoon is niet afneembaar, maar kan in- en uitgeschoven worden, waardoor je er geen last van hebt als je deze even niet gebruikt. Met een losse draad voorzien van 3,5mm jacks, sluit je de headset op de console of pc aan. Met dit draad kan je echter ook iets anders. Als je de earcups loshaalt en deze met elkaar verbindt middels de zojuist genoemde draad, kan je de FL-300 ineens als Bluetoothspeakers gebruiken. De headset zoekt, zodra deze aanstaat, meteen naar apparaten en door de middelste knop op de linker-earcup een tweetal seconden ingedrukt te houden, schakel je naar de externe speakers. Rondom deze middelste knop zit de aan- en uitknop, knoppen om het volume te verhogen of te verlagen en een mute-knop. In de microfoon schuilt dan weer een rode led die aangaat als de mic op mute staat, wat uiterst handig is. Overigens draag je de lederen, ronde earpads een beetje op je oren, aangezien ze net te klein zijn om volledig over de oren te vallen. Tot slot dien je de headset zo nu en dan op te laden met de meegeleverde USB-kabel.

onbekend

Geluidskwaliteit en design

De geluidskwaliteit van de FL-300 dien je in twee stappen te bespreken. Allereerst hangt de kwaliteit van de interne speakers, als je de FL-300 als headset gebruikt, een beetje af van het platform waarop je speelt. Zo ontbreekt de bas compleet op de pc, maar is de geluidsweergave op de PlayStation 4 een stuk accurater. Dat is vreemd en moet haast wel softwarematig zijn op te lossen, maar het valt wel direct op. De geluidskwaliteit van de interne speakers is verder gewoon aardig, maar niet hoogstaand. De kwaliteit van de externe speakers heb ik echter wel als prima ervaren, zeker omdat je van Bluetoothspeakers binnen deze prijsklasse niet al te veel verwacht.

Het design van de FL-300 is ook niet alledaags. De headset bestaat voornamelijk uit plastic en de earcups, die op zichzelf wel erg robuust aanvoelen, zijn zeer gemakkelijk te verwijderen en weer terug te zetten. Het model is in vier kleuren (zwart, rood, blauw en groen) verkrijgbaar en oogt met zo'n kleurtje nog best aardig. Ook is de headset opvouwbaar, zodat je hem gemakkelijk mee kan nemen.

onbekend

Gebruik

Als headset vind ik de FL-300 niet enorm fijn in het dagelijks gebruik. Persoonlijk ben ik niet zo van de earpads die op je oren worden gedragen. Mede hierdoor had ik de FL-300 liever niet te lang op mijn hoofd. Toch kon ik het erg waarderen dat de headset ook fungeert via Bluetooth, dus ook de interne speakers. Dat betekent dat je draadloos naar muziek op bijvoorbeeld je smartphone kunt luisteren en dat is zeker handig. Het gebruik van de FL-300 als Bluetoothspeaker vond ik een stuk prettiger dan het gebruik als headset. Het geluid is prima voor een zondagmiddag op de bank of op kantoor tijdens de vrijdagmiddagborrel. Het zijn geen speakers die zo hard kunnen dat je ze op een feest gebruikt, maar een paar man kunnen zeker van de muziek uit de speakertjes genieten. Je moet er echter wel voor zorgen dat de FL-300 is opgeladen, want de speakers gaan niet enorm lang mee.

onbekend

Eindoordeel

Als gaming headset ben ik zo niet weg van de Gioteck FL-300. Het gebruik als draadloze headset of als speakers via Bluetooth, is echter wel erg tof. De headset oogt bovendien best leuk en het omtoveren tot Bluetoothspeakers gaat omstanders hoe dan ook verrassen. Ben je dus toevallig op zoek naar een gaming headset die ook kan fungeren als Bluetoothspeakers, dan is de Gioteck Fl-300 een multifunctioneel product waar je zeker van gaat genieten.

De Gioteck FL-300 kent een adviesprijs van €84,99 en is reeds verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?