Tech: Kingston HyperX Cloud

Kingston, waar ken je dat merk ook alweer van? Pc-onderdelen, usb-sticks, geheugenkaarten, maar waarschijnlijk niet van hun gaming headsets. Toch ligt er met de Kingston HyperX Cloud een zeer aantrekkelijke gaming headset in de schappen, die naast prima prestaties en een modern uiterlijk, ook nog eens erg bètaalbaar is.

onbekend

Wat het is

De Kingston HyperX Cloud is een gaming headset die op papier vrij eenvoudig in elkaar lijkt te steken. Stereo-geluid, bedraad, een 3,5 mm jack en earpads die over de oren worden gedragen. Toch wordt je al bij het openen van de doos van de HyperX Cloud overdondert, zowel door de luxe als door de simpliciteit. De doos is de thuisbasis van de headset zelf met neplederen earpads, twee extra stoffen earpads, een afneembare microfoon, verlengkabel met bedieningspaneel, extra kabel van 2 meter, splitter, vliegtuigadapter en opbergtas. Handleiding? Die schittert door afwezigheid en dat is eigenlijk helemaal geen punt. De HyperX Cloud is in essentie namelijk zo eenvoudig, dat er geen enkele vorm van technische kennis benodigd is, laat staan dat er enige instellingen op console, pc of ander apparaat moeten worden gedaan. Deze headset werkt direct op je pc, PlayStation 4 of mobiel apparaat.

onbekend

Geluidskwaliteit en design

Stereo-geluid in tijden waarin 7.1 DTS Surround Sound de nieuwe standaard lijkt? Niet getreurd, want ben je geen audiofiel en spendeer je liever minder dan €100 voor zeer aardig geluid, dan €200+ voor superieur geluid, dan is de HyperX Cloud (veel) meer dan voldoende voor jou. De geluidkwaliteit is bewonderenswaardig, zowel in games als in films en tijdens het luisteren van muziek. De lederen earpads, die standaard op de headset bevestigd zitten, zijn heerlijk en bieden ruimte voor zelfs de meest reusachtige oren. Mocht je liever stoffen earpads gebruiken, dan lijk je toch een klein beetje bass in te leveren. Bovendien is het nog een heel karwei om de earpads te vervangen, maar de mogelijkheid om dit te doen, blijft zeer welkom.

Het design van de HyperX Cloud is precies wat ik niet van een gaming headset verwacht. Subtiel, mooi en erg comfortabel. Bovendien valt er weinig tot geen plastic te bespeuren, iets wat voor een headset in deze prijsklasse een unicum is. De hoofdband en earpads zitten heerlijk, hoe lang je ze ook achter elkaar gebruikt. De afneembare microfoon sluit daar ook nog eens prima op aan. Mocht je de mic even niet gebruiken, dan voorkom je met het bijgeleverde plugje net zo gemakkelijk dat er stof in de opening komt. Aan alles lijkt hier dan ook gedacht. De draad is te verlengen en de vliegtuigadapter en opbergtas zorgen ervoor dat je deze headset werkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien kun je ook nog eens kiezen uit een wit met zwarte en een rood met zwarte variant.

onbekend

Gebruik

In het dagelijkse gebruik is de HyperX Cloud een genot. Op de pc en PlayStation 4 werkt de headset perfect, waarbij direct door medespelers werd opgemerkt hoe helder ik door de afneembare microfoon klonk. Ook ik hoorde hen prima, al is het jammer dat de chat en game audio niet los van elkaar op het bedieningspaneel te regelen zijn. Dit paneel kent een algemene volumeknop, een knop om je microfoon te muten en een knop om, mocht je de headset aan je telefoon hangen, een gesprek te beantwoorden. Wat ook mist, is een vorm van voice feedback, iets wat we steeds vaker in moderne gaming headsets terugzien. Deze techniek zorgt ervoor dat de speler zichzelf een klein beetje hoort tijdens het praten, waardoor er nooit geschreeuwd hoeft te worden. Helaas lijkt dit momenteel nog enkel weggelegd voor het duurdere segment, maar weet je niet beter, dan zul je het ook zeker niet missen. Door de meegeleverde extra kabels betrapte ik mezelf erop dat ik, mits ik een singleplayergame speelde, de HyperX Cloud zelfs op mijn tv aansloot als ik op andere consoles speelde. Dat zegt denk ik genoeg.

onbekend

Eindoordeel

De Kingston HyperX Cloud is perfect voor gamers die gamen op de pc en PlayStation 4 en die geen enkel probleem hebben met een draad. Het stereo-geluid klinkt prachtig, het design van de headset imponeert en de mogelijkheden lijken met de HyperX Cloud eindeloos. De luxe doos biedt alle mogelijkheden die je wenst en meer, waaronder een afneembare microfoon, vervangbare earpads en handige extra kabels. De Kingston HyperX Cloud heeft me zo weten te overtuigen, dat ik de headset na ieder gebruik weer netjes terug in de opbergtas doe.

De Kingston HyperX Cloud kent een adviesprijs van €89,- en is reeds verkrijgbaar.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?