Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Tech: Logitech G700 Wireless Gaming Mouse

Geplaatst: 24 maart 2011 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Logitech staat bekend om zijn duurzame muizen. Zelf heb ik jarenlang de MX Revolution laser muis van Logitech gebruikt. Het is een goede muis, maar dit is niet echt een muis om mee te gamen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een muis die ook voor gaming geschikt is.

Opzoek naar een functionele 'gaming muis'
Logitech heeft haar huidige assortiment de afgelopen jaren flink uitgebreid, maar een goede, nieuwe gaming muis liet lang op zich wachten. In september vorig jaar kwam Logitech met de G700 Wireless Gaming Mouse.
De G700 muis gebruik je in principe draadloos. Wanneer je een game speelt, gaat het om precisie, dus dan sluit je de muis handig aan met een kabel. De batterij is wel iets te snel leeg. Daarom heb ik hem continu met een kabel aangesloten en gebruik ik de muis pas draadloos als de situatie erom vraagt. Als ik buiten de deur ben bijvoorbeeld.
Je kunt de muis ook gewoon draadloos gebruiken in games. Wanneer de accu leeg raakt, sluit je de muis gewoon aan en wordt de accu tijdens het gamen opgeladen. Daarnaast biedt de muis ruimte om de draadloze ontvanger in op te bergen. Handig voor onderweg.

Een muis voor MMORPG spelers
Een van de redenen waarom ik voor de G700 heb gekozen is omdat ik de MX Revolution erg fijn in mijn hand vond liggen. De muis heeft net als mijn oude muis een diepe inham waar je je duim in kunt leggen en is voorzien van een soort griplaag. Deze griplaag zit ook aan de rechterkant. Echter ontbreekt het hier aan een inham voor de pink. Hier heb ik mezelf niet echt aan gestoord, maar kan me voorstellen dat gamers dat wel fijn zouden vinden.

De G700 stikt van de knoppen. Je kunt elke knop op je eigen manier programmeren. Handig als je de muis bijvoorbeeld voor World of Warcraft of StarCraft gebruikt. We beginnen bovenop waar zich een scrollwiel bevindt. Naast het scrollwiel zit een knop om naar je profiel te gaan, maar ook een knop om je scrollwiel aan te passen naar een vrije stand, of naar een stand waardoor het wieltje ronddraait. Net boven de inham, waarin je duim zicht bevindt, zitten vier G-knoppen, die standaard als browserknoppen fungeren, net zoals de MX Revolution eigenlijk.
Aan de bovenkant, bij je wijsvinger, bevinden zich drie andere G-knoppen, die je net als de meeste andere knoppen zelf kunt instellen. De enige knop die je niet kunt instellen is de linker muisknop.

De muis beschikt over drie profielen in het eigen geheugen, waarin alle instellingen zoals macro's en DPI's ingesteld kunnen worden. Om deze profielen te wijzigen moet je wel Logitech SetPoint-software op je pc geïnstalleerd hebben.

Als je van een lichte muis houdt, zul je de G700 wel wat zwaar vinden. De muis weegt namelijk 153,7 gram en zonder de batterij is hij iets lichter, namelijk 125,8 gram. Het is maar net wat je lekker vindt muizen.

Eindoordeel:
De Logitech G700 Wireless Gaming Mouse is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de G500. De muis ziet er iets anders uit en heeft er naast de uiterlijke veranderingen ook wat functies bij gekregen, zoals extra knoppen aan de bovenkant en de zijkant, een verbeterd scrollwiel en de mogelijkheid om de muis zowel met draad als draadloos te gebruiken. Jammer dat de batterijduur wat aan de korte kant is. De muis biedt een uitstekende combinatie tussen gamen en desktopgebruik. De knoppen zijn afzonderlijk van elkaar te programmeren en dat is voor MMORPG's echt een musthave. Helaas voor linkshandige gamers is de G700 alleen geschikt voor rechtshandigen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer