Check hier alle The Game Awards 2023 content

Tech: Netgear Nighthawk M1

Internet is voor mij de eerste levensbehoefte. Het is bijna net zo belangrijk als een dak boven mijn hoofd en brood op de plank. Ik kan prima een avond zonder televisie, maar als het internet eruit ligt, dan is het huis te klein. Het is ook iedere keer op vakantie een drama met het internet, naar welk buitenlands hotel je ook gaat. Met de Netgear Nighthawk M1 moet dit probleem opgelost zijn.

Voor een snelle en stabiele internetverbinding on-the-go

Ik ben een kleine maand aan de slag geweest met de mobiele router van Netgear, de Netgear Nighthawk M1. Je stopt er een simkaart in en hebt vervolgens overal waar je komt verbinding. Zeker als je vaak buiten de deur bent voor een zakenreis in het buitenland (waar het internet vaak erg bedroevend is) of naar een simpele meeting gaat, kan dit nog weleens een uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je telefoon een hotspot aanmaken en daar je laptop op aansluiten, maar het apparaat heeft mij meerdere keren bewezen dat het een meerwaarde heeft.

De router kan via een 2,4 GHz of 5 GHz band (zoals een normale router) verbinding maken met een maximale snelheid van 1 Gbit/s. Dit is drie keer sneller dan een gewone wifi N-verbinding. Niet dat ik deze verbinding ooit gehaald heb, maar het zou in principe moeten kunnen. Je kunt onderweg eenvoudig HD-video’s kijken of online multiplayer games spelen die een stabiele internetverbinding vereisen.

Overbodige luxe

Als je van plan bent om op vakantie te gaan met het gezin of een aantal vrienden, dan is het mogelijk om met twintig verschillende apparaten verbinding te maken met deze mifi-router. Je hebt natuurlijk wel gewoon een internetabonnement nodig op je simkaartje en zo’n abonnement is niet bijzonder goedkoop (zeker niet als je buiten Europa komt). Als je dus flink wat verbindingen hebt, ben je zo door je data heen. De mifi-router werkt bovendien alleen in Europa en sommige delen van Afrika en het Midden-Oosten.

Het is overigens wel een groot voordeel dat je een micro SD-kaart of een externe harde-schijf op aan kunt sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig video's, muziek of andere data naar andere aangesloten apparaten streamen. Het maken van een hotspot vergt flink wat van je telefoon's batterij, met het gevolg dat deze snel leeg is. De router gaat makkelijk een hele dag mee met zijn batterijen. Wat dat betreft een groot voordeel dus.

Eindoordeel van Alex Zweers

Als je alleen op vakantie gaat, kan de Netgear Nighthawk M1 misschien overbodige luxe zijn, want met een hotspotverbinding kom je er ook wel. Als je met een gezin of met een aantal vrienden op pad gaat, dan kan de Nighthawk M1 uitkomst bieden. Je kunt er twintig verschillende apparaten op aansluiten en de verbinding is drie keer beter dan een normale hotspotverbinding op je telefoon. De router stelt je in staat om op vakantie via een verbinding een online multiplayer game te spelen, alhoewel je al snel door je data heen bent en je redelijk wat centen moet aftikken voor het internet. Daarbij kost de Netgear Nighthawk M1 je meer dan driehonderd euro en dat is helaas verre van goedkoop.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?