Tech: Nintendo 2DS

Het is alweer een tijdje geleden dat Nintendo de Nintendo 3DS introduceerde. De handheld had een slider waarmee je het 3D kon aanzetten en games in driedimensionaal perspectief spelen. Het apparaat was niet bepaald kindvriendelijk. Zo waarschuwde Nintendo ouders van kinderen onder de zeven jaar deze functie niet te gebruiken. Helemaal uit het niets kwam Nintendo met een nieuwe variatie op de handheld uit Nintendo 3DS-familie, zonder 3D-gimmick en ze noemen het de Nintendo 2DS. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

onbekend

Is de kritiek over de Nintendo 2DS terecht?

Wanneer je de Nintendo 2DS voor het eerst in de handen hebt, ben ik ervan overtuigd dat een hoop vooroordelen die je had zullen worden weggenomen. Oké, het apparaat verdient niet de schoonheidsprijs, maar lelijk is het zeker niet. De vormgeving ziet er best prima uit en ligt bovendien wonderbaarlijk goed in de hand. Het is een typisch Nintendo-product en zeker kindvriendelijk.

Het apparaat weegt precies goed. De Nintendo 2DS weegt zo'n 260 gram, dat in tegenstelling tot de Nintendo 3DS die 235 gram weegt. De Wii U GamePad, mocht je deze gewend zijn, is nog steeds zwaarder dan de Nintendo 2DS.

Ik kan me zo voorstellen dat mensen het niet in kunnen klappen van de Nintendo 2DS als negatief ervaren. Ik moet zeggen dat ik daar zelf geen moment last van heb gehad. Ik had namelijk altijd het probleem dat mijn scherm van de Nintendo 3DS naar voren of naar achteren klapte, dat probleem zal met de Nintendo 2DS bij mij niet meer gebeuren.

onbekend

Nintendo 2DS heeft fijne schouderknoppen

Het apparaat heeft twee fijne schouderknoppen gekregen. Ze zijn groot, stevig en liggen goed in de hand. Het apparaat loopt schuin af, dat is ook zeker geen nadeel, maar iets waarover is nagedacht. De schouderknoppen zijn op deze manier lekker groot.

De rest van de functies, zoals de knoppen en de circlepad, zitten op precies dezelfde plek als bij de Nintendo 3DS. Bij deze versie van de handheld ontbreekt wederom de rechter circlepad. Misschien was het beter geweest dat Nintendo deze direct had toegevoegd, als ze dan toch bezig waren. De Nintendo 2DS heeft dezelfde grote touchscreen als de Nintendo 3DS, misschien hadden ze deze dus ook wel iets groter kunnen maken, net zo groot als die van de 3DS XL.

Op reis

Zoals ik eerder heb gezegd kun je de handheld niet meer dichtklappen. Daardoor is de Nintendo 2DS minder handig om mee te nemen op reis, tenzij je dan zo'n hoes koopt van ongeveer tien euro. Het lijkt erop dat de Nintendo 2DS wel tegen een stootje kan, terwijl ik dat betwijfel bij de Nintendo 3DS. De batterij van de Nintendo 2DS gaat net zo lang mee als die van de Nintendo 3DS.

onbekend

Eindoordeel

Ik kan me al het commentaar best voorstellen rondom de Nintendo 2DS. Je hebt er ook niet veel aan als je al een Nintendo 3DS hebt. De handheld biedt namelijk vrijwel hetzelfde. Er zit alleen geen 3D-functie op en je kunt hem niet meer dichtklappen. Laat je zeker niet door dat laatste weerhouden, want je kunt gewoon een beschermhoes kopen om hem daar in te stoppen. De Nintendo 2DS is een stuk goedkoper dan de Nintendo 3DS en ik vind hem fijner in de hand liggen dan zijn oudere zuster. Over het uiterlijk valt te twisten. Het is niet supermooi, maar zeker niet lelijk.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?