Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Tech: Nintendo 2DS

Geplaatst: 29 september 2013 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is alweer een tijdje geleden dat Nintendo de Nintendo 3DS introduceerde. De handheld had een slider waarmee je het 3D kon aanzetten en games in driedimensionaal perspectief spelen. Het apparaat was niet bepaald kindvriendelijk. Zo waarschuwde Nintendo ouders van kinderen onder de zeven jaar deze functie niet te gebruiken. Helemaal uit het niets kwam Nintendo met een nieuwe variatie op de handheld uit Nintendo 3DS-familie, zonder 3D-gimmick en ze noemen het de Nintendo 2DS. Ik ben ermee aan de slag gegaan.

Is de kritiek over de Nintendo 2DS terecht?

Wanneer je de Nintendo 2DS voor het eerst in de handen hebt, ben ik ervan overtuigd dat een hoop vooroordelen die je had zullen worden weggenomen. Oké, het apparaat verdient niet de schoonheidsprijs, maar lelijk is het zeker niet. De vormgeving ziet er best prima uit en ligt bovendien wonderbaarlijk goed in de hand. Het is een typisch Nintendo-product en zeker kindvriendelijk.

Het apparaat weegt precies goed. De Nintendo 2DS weegt zo'n 260 gram, dat in tegenstelling tot de Nintendo 3DS die 235 gram weegt. De Wii U GamePad, mocht je deze gewend zijn, is nog steeds zwaarder dan de Nintendo 2DS.

Ik kan me zo voorstellen dat mensen het niet in kunnen klappen van de Nintendo 2DS als negatief ervaren. Ik moet zeggen dat ik daar zelf geen moment last van heb gehad. Ik had namelijk altijd het probleem dat mijn scherm van de Nintendo 3DS naar voren of naar achteren klapte, dat probleem zal met de Nintendo 2DS bij mij niet meer gebeuren.

Nintendo 2DS heeft fijne schouderknoppen

Het apparaat heeft twee fijne schouderknoppen gekregen. Ze zijn groot, stevig en liggen goed in de hand. Het apparaat loopt schuin af, dat is ook zeker geen nadeel, maar iets waarover is nagedacht. De schouderknoppen zijn op deze manier lekker groot.

De rest van de functies, zoals de knoppen en de circlepad, zitten op precies dezelfde plek als bij de Nintendo 3DS. Bij deze versie van de handheld ontbreekt wederom de rechter circlepad. Misschien was het beter geweest dat Nintendo deze direct had toegevoegd, als ze dan toch bezig waren. De Nintendo 2DS heeft dezelfde grote touchscreen als de Nintendo 3DS, misschien hadden ze deze dus ook wel iets groter kunnen maken, net zo groot als die van de 3DS XL.

Op reis

Zoals ik eerder heb gezegd kun je de handheld niet meer dichtklappen. Daardoor is de Nintendo 2DS minder handig om mee te nemen op reis, tenzij je dan zo'n hoes koopt van ongeveer tien euro. Het lijkt erop dat de Nintendo 2DS wel tegen een stootje kan, terwijl ik dat betwijfel bij de Nintendo 3DS. De batterij van de Nintendo 2DS gaat net zo lang mee als die van de Nintendo 3DS.

Eindoordeel

Ik kan me al het commentaar best voorstellen rondom de Nintendo 2DS. Je hebt er ook niet veel aan als je al een Nintendo 3DS hebt. De handheld biedt namelijk vrijwel hetzelfde. Er zit alleen geen 3D-functie op en je kunt hem niet meer dichtklappen. Laat je zeker niet door dat laatste weerhouden, want je kunt gewoon een beschermhoes kopen om hem daar in te stoppen. De Nintendo 2DS is een stuk goedkoper dan de Nintendo 3DS en ik vind hem fijner in de hand liggen dan zijn oudere zuster. Over het uiterlijk valt te twisten. Het is niet supermooi, maar zeker niet lelijk.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer