Tech: OMEN 15 WIRELESS GAMING EXPERIENCE – Gamen zonder beperkingen!

Geplaatst: 25 november 2020 14:00
Aangepast: 3 december 2020 14:01

Wie het artikel van Rudy heeft gelezen over de HP OMEN 15, weet dat dit een krachtig beestje is. Met een RTX 2060, 16 GB aan RAM, en een Core I7 kan deze laptop best wel wat draaien! Zo speel je makkelijk en snel al je favoriete games, nieuw of oud, op de maximale settings. Een mooie laptop om in huis te hebben dus, maar in hoeverre is deze laptop, inclusief andere gear van OMEN, makkelijk te gebruiken wanneer je niet thuis bent? Ik heb de afgelopen weken de wireless experience van OMEN mogen ervaren. Ben jij, net als ik, iemand die vaak niet thuis is en veel reist? Lees dan vooral verder of deze OMEN wireless experience dé oplossing is voor jou!

onbekend

Weinig prestatie zonder voeding

De OMEN 15 laptop is, zoals eerder genoemd, een zeer krachtige gaming laptop. Maar wat gebeurt er als je hem meeneemt op reis? Blijven de prestaties van de laptop nog steeds goed genoeg om lekker te kunnen gamen, wanneer de laptop niet aan de oplader zit? Het antwoord is, helaas, nee. Dit klinkt wellicht niet als een grote issue, maar wanneer je je bedenkt dat deze experience bedoelt is om optimaal te kunnen gamen op plekken waar dat eigenlijk niet zou kunnen, is het jammer dat de kracht van de laptop ver onder de maat schiet, wanneer hij niet aan de oplader zit. Natuurlijk is hier om heen te werken door te kloten met de instellingen, maar verwacht dan geen eindeloos gameplezier op weg naar school, werk of bijvoorbeeld vakantie.

Onder “Wireless Experience” versta ik ook het meedragen van de laptop. Je moet hem namelijk overal mee naar toe kunnen nemen. Dit kan naar mijn mening prima, alleen vind ik hem wel wat zwaar. 2,5 kg lijkt weinig, maar wordt naar verloop van tijd een last. Zorg er dus voor dat je een goede en stevige tas hebt waar hij in past.

onbekend

Supersnel reactievermogen

Elke pc-gamer heeft een goede muis en toetsenbord nodig. Gelukkig heeft OMEN hier de perfecte draadloze gear voor. Het draadloze OMEN Spacer mechanische toetsenbord is perfect voor alle games waar een snel reactievermogen van de speler wordt vereist. De toetsen zijn gevoelig, maar niet overgevoelig waardoor je niet snel fouten zult maken. Dit merk je niet alleen bij het spelen van een game, maar ook bij het typen van een review zoals deze. De OMEN Vector draadloze muis biedt de speler de extra handvaten die nodig zijn bij alle competitieve games, maar is ook zeer goed te gebruiken bij bijvoorbeeld singleplayer RPG’S. Door de aanpasbare DPI van de muis kun je met de druk op een knop, die op de muis zelf zit, je gevoeligheid aanpassen en weer terugzetten. Zo kun je voor elke game de juiste gevoeligheid instellen die voor jou fijn is. Daarnaast zijn extra knoppen altijd welkom, ook zijn deze aanwezig aan de zijkant van de muis, waardoor je net wat sneller die granaat richting je vijand kunt werpen.

Hoe draadloos is deze muis-en-toetsenbord-combi? Het belangrijkste is natuurlijk de batterijduur. Deze is naar mijn mening verrassend goed. Ik had niet verwacht dat ik zo lang draadloos met een muis en toetsenbord kon spelen, voordat ik ze weer moest opladen. Daarnaast merkte ik ook dat ze allebei ongeveer even lang meegaan en dat is ook erg prettig. Het enige wat ik er op aan te merken heb, is de ruimte die het toetsenbord in beslag neemt. Ik vind het voor een draagbaar toetsenbord nog erg groot en zwaar, combineer dit met het gewicht van de laptop en het begint toch een best flinke bagage te worden. Wel is de polssteun die je aan je toetsenbord kunt bevestigen geheel optioneel. Hij is magnetisch dus je hebt hem snel aan- en afgekoppeld. De muis is echter erg licht en behoudt zijn snelheid en reactievermogen ook zonder muismat.

onbekend

Een headset met een verhaal

Nu komen we bij mijn grootste pluspunt met betrekking tot deze wireless experience. De OMEN Blast headset. Ik heb echt een zwak voor geluid. Muziek, voiceacting, vette geluidseffecten, etc. zijn allemaal enorm belangrijke dingen die ik meeneem bij het aanschaffen van een game. Daarnaast speel ik ook veel games waar directional audio een grote rol speelt. Zo moet je bij Call of Duty Warzone goed opletten op voetstappen en moet je deze voetstappen ook in je omgeving kunnen plaatsen. Gelukkig maakt de OMEN Blast headset het een stuk makkelijker om deze voetstappen te kunnen horen door de 7.1 Surround Sound. Ik heb zelden zo goed doorgehad waar vijanden zich bevonden en dit heeft mij ook echt een voorsprong gegeven op anderen tijdens het spelen. Aan de andere kant helpt deze headset je ook om jezelf lekker in een game te kunnen verplaatsen en het dus niet zozeer bijdraagt aan jouw vaardigheden als speler, maar wel aan de extra ervaring van de game.

onbekend

Eindoordeel van Huub Hooijdonk

Deze vette gear van OMEN geeft jou de ‘bijna’ optimale Wireless Gaming Experience. Buiten het feit dat alles inderdaad Wireless is, afgezien van de headset, en dat de batterij van het toetsenbord en de muis lang meegaat, kun je maar kort genieten van snelle framerates en hoge graphics als je de OMEN 15 van de stroom afhaalt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de prijskaartjes. Als je de laptop, die gemiddeld zo’n 1399,- euro kost niet meerekent, ben je toch nog zo’n 230,- euro kwijt voor alle accessoires (muis: 50,-, toetsenbord: 105,- en de headset: 75,-). Dit is best duur en zou mij ervan weerhouden om deze gear aan te schaffen. Verder krijg je natuurlijk wel waar voor je geld! De kwaliteit van de gear is geweldig en een must-have voor elke wireless gamer!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord