Tech: Plantronics GameCom P80

Draadloze gaming headsets zijn vaak erg duur en doordat de meeste controllers tegenwoordig de draad van een headset verwelkomen, kiezen veel gamers nog altijd voor een variant met draad. Toch heb ik eerder al ervaren dat een draadloze gaming headset op momenten enorm fijn is. Plantronics biedt PlayStation 4- en pc/Mac-spelers nu de kans om dit gevoel ook te ervaren met de GameCom P80, waaraan ook nog eens een aantrekkelijk prijskaartje hangt.

Wat het is

De Plantronics GameCom P80 is een draadloze gaming headset die beschikt over stereogeluid (40 mm drivers) en zowel op de PlayStation 4 als op de pc en Mac gebruikt kan worden. Ontvanger in je usb-slot en gaan met die banaan! Tot wel twaalf meter ver en tot wel tien uur lang, waarna je de GameCom P80 met de meegeleverde draad weer van stroom kan voorzien (wat maximaal vier uur duurt). De headset zelf is zeer compact, beschikt over stoffen earpads die op de oren worden gedragen en geeft je de mogelijkheid om je microfoon te muten door deze in te klappen. De microfoon is niet afneembaar, maar zit ook niet echt in de weg tijdens het spelen zonder teamgenoten. Achterop de linker earcup zit de aan- en uitknop van de GameCom P80 en op de buitenkant zitten een viertal knoppen. Hiermee kun je het volume harder of zachter zetten, muziek pauzeren of een nummer skippen.

onbekend

Geluidskwaliteit en design

De geluidskwaliteit van de GameCom P80 is eigenlijk verrassend goed. Je merkt geen moment dat je een draadloze headset op je hoofd draagt en ook in vergelijking met stereoheadsets met draad houdt de P80 zich goed staande. Door de handige knoppen op de linkeroorschelp heb je bovendien zo het juiste volume gevonden. Over sweet spots gesproken, de GameCom P80 is uitschuifbaar, waardoor deze zowel geschikt is voor kleine als grote hoofden. Dat gebeurt allemaal middels de vrij smalle plastic hoofdband, die op het punt waar deze je hoofd raakt, is verzacht met wat stof. Zowel de stoffen afwerking als de overdaad aan plastic maken de GameCom P80 geen beauty en laten de headset lichtelijk goedkoop en enigszins breekbaar aanvoelen. Dat kun je in deze prijsklasse wellicht verwachten, maar het is daardoor niets om over het hoofd te zien.

Gebruik

Persoonlijk ben ik nooit een fan geweest van headsets die je op je oren dient te dragen. Dat zorgt praktisch altijd voor ongemak en bovendien ontsnapt er vaak veel geluid. Ook wanneer je de GameCom P80 opzet, is het, keer op keer, even slikken. Toch merkte ik dat ik het ongemak na een aantal minuten vaak alweer was vergeten en de headset pas na een lange speelsessie echt begon te irriteren. Noem het een kwestie van gewenning, of wellicht heeft het iets met de stoffen earpads te maken. Iets anders wat ik vreemd vind, is het feit dat de GameCom P80 op geen enkele manier toch met een draad is aan te sluiten op een apparaat. De meeste draadloze headset bieden deze optie wel, waardoor je de headset bijvoorbeeld ook aan je smartphone kan koppelen. Het is duidelijk dat de GameCom P80 uitsluitend is gericht op gaming en op zich is daar natuurlijk niets mis mee, mits je jouw gaming headset nooit voor andere doeleinden wil gebruiken.

onbekend

Eindoordeel

De Plantronics GameCom P80 biedt gamers de mogelijkheid om tegen een relatief lage prijs toch van draadloos stereogeluid te kunnen genieten op de PlayStation 4, pc of Mac. Dat geluid is meer dan prima, maar houd er wel rekening mee dat deze headset op de oren wordt gedragen en het ontwerp niet altijd even robuust aanvoelt. Gaat het jou vooral om de geluidskwaliteit en de draadloze eigenschap, dan is de Plantronics GameCom P80 echter een uitstekende gaming headset.

De Plantronics GameCom P80 kent een adviesprijs van € 79,99 en is reeds verkrijgbaar.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?