Tech: Plantronics RIG Flex

Momenteel vind je verschillende versies van de Plantronics RIG in de schappen. De eenvoudigste, en daardoor ook de voordeligste variant, is de Plantronics RIG Flex. Deze gaming headset is opvallend simpel, maar is toch te gebruiken op ieder platform. Ik zeg dan wel gaming headset, maar de RIG Flex is tevens uitstekend te gebruiken als alledaagse headset. De gaming headset van Plantronics is dan ook van alle markten thuis.

Wat het is

De Plantronics RIG Flex is een stereoheadset met draad. That's it. In de doos vind je naast de headset zelf nog drie dingen: twee draden met een 3,5mm jack en een splitter die zorgt voor twee van die aansluitingen. De eerste draad, die je achterin het linkeroor van de RIG Flex dient te proppen, bevat een gebruikelijke microfoon voor het gamen. De tweede is meer op mobiel gebruik gericht en beschikt over een in-line microfoon met één knop om bijvoorbeeld je telefoon op te nemen. Tot slot is er ook een splitter aanwezig, welke ervoor zorgt dat je de RIG Flex ook makkelijk op je pc kunt gebruiken.

onbekend

Geluidskwaliteit en design

De geluidkwaliteit van de RIG Flex is voor een gaming headset in deze prijsklasse opvallend goed, zonder dat men de aandacht vestigt op gekke technieken waar niemand iets van begrijpt. Het draait bij de RIG Flex echt om de eenvoud en dat merk je ook aan het design van de headset. Het design is slank, simpel en prettig voor zowel het oog als je hoofd. De gehele hoofdband is gestoffeerd, evenals de earpads. Normaal ben ik niet gek van stoffen earpads, maar de variant die hier is gebruikt, zit gewoonweg heerlijk. Op het oog lijken de ronde earpads van de RIG Flex niet over de oren te vallen, maar dat doen ze wel degelijk. Hierdoor is het erg prettig om deze gaming headset op je hoofd te hebben zitten.

Gebruik

Doordat de RIG Flex heerlijk zit en ook nog eens vrij onopvallend oogt, is dit een gaming headset die je ook in het openbaar durft te gebruiken. Door de meegeleverde mobiele draad loop je bovendien niet rond met een overdreven grote microfoon. Vervolgens plug je de headset net zo gemakkelijk in de console of pc wanneer je weer thuis bent. Daarbij viel het mijn medespelers op dat de in-line microfoon mij ook uitstekend verstaanbaar maakte. Als je dus te lui bent om de microfoon voor tijdens het gamen in te pluggen, dan kun je net zo goed aan de gang met de mobiele draad. Hoewel de headset niet over voice feedback beschikt, kon ik mezelf bij een normaal gamevolume nog prima horen, waardoor ik die optie eigenlijk niet echt miste. Wanneer je het volume wat opschroeft, wil er nogal wat geluid ontsnappen, wat nadelig kan zijn voor de personen in je omgeving, maar op een normaal volume heb je daar weinig last van. Het enige wat opviel tijdens lange speelsessies, is dat de hoofdband nog wel eens wat druk wil uitoefenen op je hoofd. Echter valt daar met een beetje schuifwerk zeker mee te leven.

onbekend

Eindoordeel

De Plantronics RIG Flex heeft geen extra opties zoals zijn grote broers, maar is door zijn simpliciteit toch opvallend doeltreffend. Het geluid dat de RIG Flex produceert is prima. Daarbij is de headset ,mede door het onopvallende design en de meegeleverde kabels, naast het gebruik op alle gameplatforms ook prima als alledaagse headset te gebruiken. Ben je op zoek naar een gaming headset die ook dienst kan doen als headset voor iedere dag, dan is de Plantronics RIG Flex ideaal!

De Plantronics RIG Flex is te vinden voor €60 tot €70 en is reeds verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?