Tech: PlayStation Move

Geplaatst: 31 januari 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Sony kwam vorig jaar met de PlayStation Move op de proppen. Met de PlayStation Move probeert Sony hele gezinnen aan het gamen te krijgen, net zoals Nintendo dat al jaren doet met de Nintendo Wii. Ik heb de PlayStation Move eens flink onder de loep genomen.

De Nintendo Wii kan de woonkamer uit?
Als je alleen de PlayStation 3 in huis hebt staan en nog geen Wii, is de PlayStation Move een goed alternatief voor de Nintendo Wii. Je koopt de PlayStation Move los of als bundel voor nog geen zestig euro. Als je de PlayStation Move als bundel koopt zit daarbij de PlayStation Eye camera, de PlayStation Move Motion-controller en een Blu Ray met daarop een aantal demo's van games voor de PlayStation Move.

Of de PlayStation Move ook echt de Nintendo Wii in je woonkamer vervangt betwijfel ik. De techniek is natuurlijk velen malen beter en preciezer dan die van de Wii. De PlayStation 3 tovert daarnaast mooie graphics in High Definition op je televisie, iets waar de Wii ook niet toe in staat is. Belangrijker zijn echter de games die dit stukje hardware moeten ondersteunen.

Games aanbod net als Kinect matig
De games die op dit moment zijn verschenen voor de PlayStation Move zijn erg teleurstellend. Dan heb ik het niet over de kwaliteit van deze games, maar over het aanbod aan games op dit moment.

De volgende games zijn inmiddels voor de PlayStation Move verschenen:
EA Sports Active 2
Kung Fu Rider
Racket Sports
Sport Champions
Start the Party!
Ook is er een speciale Heavy Rain Move-editie verschenen. Daarbij heb je verplicht de speciale navigatiecontroller nodig. Deze navigatiecontroller is verkrijgbaar voor 29,99 euro.

Mosterd naar de maaltijd?
De PlayStation Move is misschien een beetje mosterd na de maaltijd. Wii-en is voor velen een begrip en zelfs een officieel werkwoord geworden, als ik mij niet vergis. En daar waar Nintendo zich nu voornamelijk richt op haar hardcore-gamers, zie je Sony juist het tegenovergestelde doen. Iets wat naar mijn gevoel niet lang goed zal gaan.

Hoe de PlayStation Move werkt
De PlayStation Move is te herkennen aan de grote bol aan de bovenkant van de controller, welke kleurt wanneer je ermee bezig bent. Elke speler heeft zijn eigen kleur. Hierdoor herkent de PS3 de bewegingen van de Motion controllers op het scherm. De Motion controller communiceert middels de Eye camera met de PlayStation 3. Door de gekleurde bol herkent de camera diepte en ziet hij de bewegingen die jij en je medespelers maken.

Eindoordeel
De PlayStation Move is een leuke toevoeging aan je PlayStation 3 als je ook met je maten op de Wii speelt. Helaas is het aanbod aan games nu nog niet overtuigend genoeg, maar dat zal zeker in de toekomst veranderen.
Zo zijn heel veel exclusieve titels op de Wii nu ook op de PlayStation 3 mogelijk. Denk aan games als bijvoorbeeld Disney's Epic Mickey. Maar of de PlayStation 3 dit allemaal nodig heeft is nog maar de vraag. [/color]

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer