Tech: Razer Carcharias

Geplaatst: 10 november 2009 21:11
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Je zit in het heetst van de strijd. Jouw team en het vijandelijke team hebben allebei nog maar 3 frags nodig om te winnen. Yes! Je hebt de eerste al te pakken en daar ging de tweede. Je schreeuwt het uit van spanning en dan gebeurt het; je hoofdtelefoon valt van je hoofd af. De vijand schiet je neer en heeft gewonnen. Als dit scenario je bekend in de oren klinkt, is het misschien handig om de Razer Carcharias headphones te gebruiken.

Niet zomaar headphones
Zodra ik de doos opende en de headphones eruit haalde, viel me gelijk een ding op; het kabeltje kan niet losgekoppeld worden van de headphones zelf. Persoonlijk vind ik dit een minpunt, omdat kabelbreuk meer een regel dan uitzondering is bij headphones. Als je het kabeltje los kan koppelen, kan je gewoon een nieuw draad kopen. Wat ik dan wel weer een groot pluspunt vind, is de kabel zelf. Deze zit netjes verpakt in een soort van katoenen omhulsel. Door dit omhulsel krijg je minder snel kabelbreuk en kun je langer genieten van je aanschaf.

Stijlvol
Uiteraard wil je ook een beetje uitblinken op LAN-party's met je headphones en met de Razer Carcharias kan je dat zeker doen. De headphones zien er stijlvol uit, maar het comfort hoeft er niets voor in te leveren. De microfoon zit inwendig in het steeltje, dus geen plopkapje. Ook de microfoon zelf werkt zeer goed. Ik heb de microfoon gebruikt met Windows Speech Recognition, een nieuwe functie in Windows 7 waarmee je de computer kan besturen met je stem. Dit werkte goed, maar het systeem kreeg moeite toen er ook muziek uit de headphones kwam. De normale communicatie werkte wel goed. In de Left 4 Dead 2 demo was ik duidelijk te verstaan. Ik kon de stemmen aan de andere kant ook goed verstaan en muziek luisteren met deze headphones op klinkt fantastisch.

Hoofdpijn
Naarmate ik de headphones steeds langer op mijn hoofd had, kreeg ik ook pijn op mijn hoofd. Alsof het niet is gemaakt om langdurig op je hoofd te houden. Dat lijkt me sterk, omdat deze headphones vooral handig zijn bij LAN-party's en toernooien. Het is daarom ook raadzaam om de headphones om de 2 uur even af te doen, maar dat is mijn persoonlijke ervaring. Ieder hoofd is anders en misschien heb jij er wel geen last van.

Eindoordeel
De Razer Carcharias is een uitstekende hoofdtelefoon. Het luistert lekker, de microfoon werkt goed en de kabels zijn sterk, waardoor kabelbreuk niet zo snel zal voorkomen. Het design ziet er goed uit en ook het draagcomfort is goed. Hoewel ik het jammer vind dat de kabels niet vervangen kunnen worden en je na lange tijd pijn op je hoofd krijgt van de headphones, is het zeker een goede aankoop voor iedereen die ongestoord wil kunnen gamen in de huiskamer of bij toernooien.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer