Tech: Razer Kraken Ultimate

Geplaatst:

Zoals velen van jullie wellicht al weten, ben ik groot fan van online multiplayer-games. Met name die games waarin het draait om samenwerking. Teamgames zoals Overwatch, League of Legends en Rocket League. Wat ik na heel wat jaartjes online gaming heb geleerd, is dat goede communicatie in online multiplayer games de sleutel is tot succes. Of in dit geval: tot de overwinning. Een stijlvolle headset, die fijn op de oren zit, mag dan ook niet ontbreken. Razer kwam met dé ultieme oplossing: de Kraken Ultimate.

Een genot voor de oren

Niks is vervelender dan een headset op je oren te hebben die na verloop van tijd beklemmend aanvoelt. Razer lijkt goed stil te hebben gestaan bij comfort, want de oorschelp-kussens zijn gemaakt van een zeer zachte stof. Hierdoor zaten mijn oren er warmpjes bij tijdens de urenlange gamesessies, zonder enige irritatie. De headset is strak afgewerkt en de bouwkwaliteit is van een opmerkelijk hoge kwaliteit. Zo is bijna de hele headset gemaakt van lichtmetaal, met hier en daar componenten van aluminium. De keuze voor deze twee elementen resulteert erin dat de headset licht van gewicht is, wat opnieuw ten goede komt aan het comfort. Goede keuze, Razer!

Hoewel comfort een belangrijke factor is om rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe headset, is het ook belangrijk om jezelf af te vragen welk type headset je fijn vindt. De Kraken Ultimate van Razer is een over-ear headset, wat inhoudt dat de oorschelpen van de headset je oren bedekken. Hierdoor wordt het geluid van de omgeving buitengesloten, waardoor je alleen nog maar het geluid van de game hoort. En de geluidskwaliteit die uit de oorschelpen komt zit wel snor! De headset ondersteunt surround geluid, waardoor je helemaal op kunt gaan in je game. Er is niemand meer die jou van achter kan besluipen in de nagelbijtende slotfase van die ene hectische game.

De microfoon is aan het 'kraken'

Zoals ik hierboven al schreef: 'Communicatie is de sleutel tot succes in een online game'. Wat je daar voor nodig hebt?: een goed werkende microfoon natuurlijk! De microfoon van de Razer Kraken Ultimate zit op een handige manier weggestopt in het apparaat. Je kunt er namelijk voor kiezen om de microfoon van de headset in je linker oorschelp naar binnen te duwen. Super handig, want hierdoor zit hij niet in de weg als je gewoon even muziek aan het luisteren bent. Daar leent de headset zich immers uitstekend voor. De microfoon is flexibel, want deze kan in alle hoeken gebogen worden. En ondanks dit feit hoef je nooit bang te zijn dat de microfoon afbreekt.

Wat me echter wel opviel tijdens mijn Discord-sessies, is dat ik op sommige momenten erg slecht verstaanbaar was. Althans, dat is de feedback die ik kreeg van verschillende personen. Ook kreeg ik te horen dat de microfoon kraakte. Dat is wel een tikkeltje ironisch, aangezien de headset de naam 'Kraken Ultimate' draagt. Na heel wat geklooi in mijn Windows-instellingen bleef een gewenst resultaat uit. Helaas leverde wijzigingen aan de 'active noise-canceling-instellingen' in de bijgeleverde Razer-software ook geen verbetering op. Waar het mankement precies vandaan kwam, is mij tot op heden onduidelijk. Maar ik vermoed dat Discord het aan de stok had met de Razor-software. Dat was de namelijk de enige toepassing waar ik op problemen stuitte.

Eindoordeel

De Razer Kraken Ultimate is een fantastische headset waar iedere gamer blij van wordt. De headset is voorzien van een uitstekende bouwkwaliteit, maar weet balans te bewaren in gewicht. Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief goede headset die ook nog eens niet te zwaar is voor je hoofd. Razer heeft hier overduidelijk aandacht aan besteedt. De oorschelpen van de headset zijn uitgerust met zachte kussens, waardoor je oren niets te klagen hebben. Het geluid van de Razer Kraken Ultimate stelt niet teleur; de geluidskwaliteit in combinatie met met de over-ear oorschelpen bieden een optimale geluidservaring, waardoor je nog gemakkelijker aan de werkelijkheid ontsnapt. Wel doet Razer er (denk ik) goed aan om nog even goed te kijken naar hoe de Razer-software reageert op Discord. Een harmonieuze samenwerking tussen deze twee toepassingen is namelijk van essentieel belang voor een zorgeloze ervaring.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord