Tech: Razer Megalodon 7.1 Surround Sound

Als er iets is waar wij gamers het meest last van hebben als we doen waar we zo goed in zijn, dan zijn het wel de huisgenoten waar we mee opgescheept zitten. Zit je eindelijk goed in de game en maak je kill na kill, komt opeens je moeder vanuit de keuken lopen, nog met haar schort voor, en trekt ze pardoes de stekker van je console uit het stopcontact vanwege de zogenaamde geluidsoverlast. Om de ruzie die hierna ontstaat enigszins te voorkomen is er heel wat jaren geleden een uitvinding gedaan: de hoofdtelefoon.

Het geluid is overal
Eén van de fabrikanten van hoofdtelefoons die bekend is onder gamers is Razer. Deze keer was ik de gelukkige om een goed stukje hardware, de Razer Megalodon, te testen. Het eerste wat opvalt aan deze headset is de mogelijkheid om het geluid uit games in 7.1 surround sound door je oren te laten gieren. Op die manier hoor je alles wat er om je heen gebeurd perfect en kun je veel beter inschatten waar de vijand, die net een schot op je lost, zich precies bevindt. Voor games die nog geen surround geluid ondersteunen is er gelukkig ook nog het standaard 2.1 geluid dat door de Megalodon wordt ondersteund. Met een druk op de knop wissel je makkelijk tussen deze twee standen.

Alles binnen bereik
Een ander handigheidje van de Megalodon is dat er een aparte geluidskaart in zit verwerkt. Met een regelpaneel kun je onder andere het volume van de koptelefoon aanpassen (je kunt zelfs per 'speaker' aangeven hoe hard het geluid moet staan, zodat je volledig je eigen settings kunt bepalen). Ook is het mogelijk om via dat kleine paneel de ingebouwde microfoon uit te zetten of de gevoeligheid ervan omhoog of omlaag te schroeven. Misschien klinkt dit extra stukje voor sommigen als een last, maar je hebt wel alles wat je nodig hebt om bepaalde instellingen tijdens het gamen snel te veranderen binnen handbereik. De draad die van de koptelefoon naar dit extra stukje gaat is daarnaast ook lang genoeg om bijvoorbeeld op je bureau of op de grond naast je neer te leggen.

Alleen PC
De Megalodon is dus een hoofdtelefoon die je in het heetst van de strijd alle mogelijkheden biedt om op een ultieme manier van je games te genieten. Helaas zit er toch nog wel een adder van formaat onder het gras. De Megalodon sluit je namelijk aan via een USB-aansluiting en dat betekend dat je de koptelefoon niet kunt gebruiken op bijvoorbeeld de PlayStation 3 of Xbox 360. De headset is dus alleen te gebruiken voor de PC (voor zowel gaming als ander dingen, bijvoorbeeld het luisteren van je favoriete muziek) en dat is zeker een minder puntje van de Megalodon. Een gaming headset zou dit eigenlijk gewoon moeten ondersteunen, desnoods via een extra aansluiting die dan bij het pakket geleverd wordt.

Zit als gegoten
Helaas dus alleen PC, maar voor iedereen die zijn computer heeft uitgerust met de laatste technologieën en daarmee probleemloos de games van vandaag kan draaien is deze headset zeker een aanrader. Doordat je de Megalodon zelf kunt instellen op een bepaalde grootte is hij voor iedereen geschikt. Ook na een aantal uren gameplezier geniet je nog steeds van deze headset, je krijgt namelijk niet of nauwelijks pijn aan je hoofd tijdens het dragen van de koptelefoon.

Eindoordeel
Het is jammer dat alleen de PC als platform wordt ondersteund voor de Razer Megalodon, maar als je eenmaal aan het gamen bent op de computer dan wil je na een tijdje niet meer zonder. Vanwege de unieke mogelijkheid om surround geluid uit de koptelefoon te laten komen weet je altijd precies waar je vijanden zich bevinden en waar belangrijke dingen gebeuren. Een aanrader dus voor elke gamer die in alle rust wil kunnen blijven gamen en niet gestoord wil worden door andere, irritante huisgenoten die zo nodig weer moeten klagen over de toch al minieme geluidsoverlast die jij tijdens het spelen veroorzaakt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?