Tech: ROCCAT gaat voor een upgrade met de Syn Max Air

Zo goed als iedere gamer heeft er wel één: een headset. Je hoort er hopelijk alles door en als het een beetje meezit, kun je er ook nog eens verstaanbaar doorheen praten met een goede microfoon. Zoals alles zijn ook headsets verkrijgbaar in alle prijsniveau’s. Deze headset van ROCCAT, de ROCCAT Syn Max Air valt met zo’n tweehonderdvijftig euro dus met gemak in de hogere klasse. Is het terecht dat je dit bedrag voor deze headset moet betalen of wordt hij toch een beetje overstemd? Je leest het in deze review over de ROCCAT Syn Max Air!

Het oog wil ook wat

Dit is niet de eerste uitgave van de Syn Air headset van ROCCAT. Eerder brachten ze al de Syn Air Pro uit en nu is hier dus de opvolger. Op de website is te lezen dat de Syn Max Air allerlei coole features bevat zoals Stellar Wireless technologie, een snel oplaadstation, verkoelende ProSpecs oorkussens, 50mm Nanoclear speakers die zorgen voor 3D-audio, Superhuman Hearing en een lichtgewicht aluminium frame, zodat je bijna niet voelt dat je de headset ophebt. De microfoon die bij de headset zit, is van Turtle Beach en zorgt ervoor dat iedereen je goed hoort. ROCCAT Syn Max Air is compatibel met PlayStation, pc, Nintendo Switch en alles met een Bluetooth-verbinding.

In de doos van de headset zit niet alleen de headset zelf, maar ook het oplaadstation. Normaal niet heel speciaal, maar deze heeft toch iets extra’s. Het is namelijk zo dat, zoals tegenwoordig bij de meeste het geval is, in de headset RGB-verlichting zit. Deze RGB-verlichting zit echter ook ín het oplaadstation. Daardoor krijg je als je het oplaadstation hebt aangesloten op je pc een mooi extra lampje op je bureau (of waar je hem ook neerzet, natuurlijk). Een ander voordeel van dit station is dat je je koptelefoon niet zo snel kwijt kunt raken. Hij staat namelijk echt op een soort van voetstuk als hij aan het opladen is.

ROCCAT Syn Max Air Eind1

Eindeloos afstellen in de Swarm

Het draait bij een headset natuurlijk met name om het geluid en dat is bij de Syn Max Air écht goed te noemen. Zo heb ik wat rondes over virtuele circuits gereden, mensen neergeschoten, ben ik vooral zelf neergeschoten in Warzone en heb ik mij mee laten voeren op de golven van Wavetale. Deze games liggen erg ver uit elkaar en ik was benieuwd of het geluid uit de headset overal tot zijn recht kwam en dit was zeker het geval. Het mooie is namelijk dat ROCCAT zijn eigen programma heeft ontwikkeld met de naam ROCCAT Swarm. In dit programma kun je de headset helemaal naar eigen wens instellen en aanpassen. Dus ook het geluid. Er zijn verschillende standen waarop je je headset kunt afstellen, afhankelijk van het genre van de game. Zo is er onder andere een Racing modus, maar ook een FPS of een MMO modus.

Is alles aan deze headset dan perfect? Nee, natuurlijk zijn er ook wat mindere punten. Zo vind ik de oorkussens wat aan de harde kant. Al kan dat natuurlijk ook komen, omdat ik hiervoor een hele lange tijd met dezelfde headset gegamed heb, waardoor die langzamerhand helemaal naar mijn oren is gaan vormen. Iets anders wat mij verbaasde was het systeemgeluid van de Syn Max Air. Dit geluid is vrij hard en ik heb ook geen functie kunnen vinden om dit geluid zachter te kunnen zetten. Wanneer bijvoorbeeld de accu bijna leeg is of je mute/unmute met de mic. wisselt, geeft hij een vrij harde piep. Het Swarm programma van ROCCAT is leuk, maar kan soms ook iets té ver door gaan en kun je, als je dit wilt tot in de kleinste details alles af blijven stellen.

ROCCAT Syn Max Air V2

Eindoordeel van Bart Feuerstein

De ROCCAT Syn Max Air doet zijn voornaamste werk uitstekend en dat is goed geluid leveren. De verschillende game opties zijn een mooie toevoeging en zorgen er echt voor dat je elke game ingezogen wordt, of het nu een race game is of een MMO. Ook de kraakheldere microfoon van Turtle Beach zorgt er voor dat je teamgenoten je tijdens het gamen of kletsen prima en zonder ruis kunnen verstaan. Niets is perfect en dat geldt zonder meer ook voor deze headset, zo is het jammer dat het systeemgeluid vrij hard is ingesteld. Al zorgt het er wel weer voor dat je goed wakker bent. Kortom, de ROCCAT Syn Max Air is een headset die aan de prijzige kant is, maar hij is de tweehonderdvijftig euro dubbel en dwars waard.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?