Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Tech: Sennheiser GAME ONE

Geplaatst: 5 december 2015 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Met de headsets van Sennheiser heb ik enige persoonlijke geschiedenis. Voordat ik het nut van een gaming headset inzag, gebruikte ik namelijk jarenlang verschillende headsets van dit merk. Dat betrof voornamelijk headsets in een lage prijsklasse, maar tegenwoordig vind je headsets van Sennheiser met uiteenlopende prijskaartjes. Zo ook de GAME ONE: een open gaming headset die voor een fors bedrag in de winkel ligt, maar toch verdacht simpel is en bovendien op praktisch ieder denkbaar platform presteert.

Wat het is

De Sennheiser GAME ONE is een stereoheadset met draad. Daarbij heb je de keuze tussen een draad voorzien van één enkele 3,5mm jack voor consoles en mobiele apparaten, en eentje met een tweetal jacks voor de pc. De draden zijn daardoor volledig los te halen, waardoor de GAME ONE ook gemakkelijk mee te nemen is. Daarnaast is de microfoon niet afneembaar, maar zit deze door het aansluitende design en het feit dat deze gemakkelijk omlaag en omhoog te bewegen is, ook nooit echt in de weg. Op de zijkant van het rechteroor zit een volumeregelaar en daar blijft het qua opties bij. Het bijzondere van de GAME ONE is echter dat het een open gaming headset betreft. Dat betekent dat je nog altijd omgevingsgeluid kunt waarnemen door de stoffen earpads, welke overigens over de oren worden gedragen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de headset op kantoor gebruikt of niet volledig afgesloten wil raken van de familieleden die naast je op de bank hun favoriete soaps aan het terugkijken zijn op de tablet. Aan de andere kant betekent het ook dat anderen door het open design enigszins mee kunnen genieten van het geluid dat uit de headset komt. Het is dan ook maar net wat je belangrijk vindt.

Geluidskwaliteit en design

De geluidkwaliteit van de Sennheiser GAME ONE is geweldig. Dat komt mede door wat inventieve technieken die in de headset schuilen, zoals de zogenaamde E.A.R.-technologie. Mede daardoor klinkt iedere game zoals hij hoort te klinken. Ook jij als gebruiker klinkt zoals je hoort te klinken, want de microfoon met noise cancellation weet jouw stem ongekend helder naar je medespelers te sturen. Ook qua design doet de GAME ONE het uitstekend. De headset oogt robuust, maar voelt toch heerlijk licht aan. De GAME ONE is één van de mooiere gaming headsets die ik dit jaar heb mogen testen, mede door de hoogwaardige afwerking. De witte variant (er is ook een zwarte versie) die ik de afgelopen tijd met veel plezier heb gebruikt, accentueert de witte kleur met een zwarte hoofdband en wat rode tinten op en in de earpads.

Gebruik

De GAME ONE is opvallend eenvoudig in het dagelijkse gebruik. Een muteknop schittert door afwezigheid, maar dat komt dan weer doordat de microfoon zichzelf uitschakelt als deze omhoog wordt bewogen. De volumeregelaar op de rechteroorschelp is handig, wellicht handiger dan als deze in de draad was verwerkt. Persoonlijk ben ik meer van de lederen oorkussens dan van de stoffen en voor dit bedrag had ik een extra paar earpads geen overbodige luxe gevonden. Ook zou je voor dit bedrag wat extra opties of presets verwachten, want gaming headsets van concurrenten in deze prijsklasse bieden deze mogelijkheden vaak wel. Persoonlijk maak ik praktisch nooit gebruik van deze presets en daardoor miste ik ze ook niet op de GAME ONE. De GAME ONE verantwoordt de hoge prijs vooral met het uitstekende geluid, een robuust doch fijn design en zijn doeltreffendheid. Bovendien moet niet vergeten worden dat deze gaming headset letterlijk op ieder platform werkt. Dat kan ik persoonlijk erg waarderen, ook al prefereer ik zelf nog altijd een gesloten gaming headset.

Eindoordeel

Ben je specifiek op zoek naar een open gaming headset die uitstekend geluid levert, goed oogt en zit, en ook nog eens op ieder platform werkt, dan is de Sennheiser GAME ONE de perfecte keuze. Overbodige opties zijn niet aanwezig, maar onopvallende doch doeltreffende foefjes zorgen ervoor dat de ervaring op geen enkel moment wordt verstoord. Je bent dan ook snel vergeten dat je de GAME ONE überhaupt op je hoofd hebt zitten, en dat is alleen maar een goed teken, ook al hangt daar wel een prijskaartje aan.

De Sennheiser GAME ONE kent een adviesprijs van €229,99 en is reeds verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken.

Lees meer