Check hier alle The Triple-i Initiative content

Tech: Sennheiser GAME ZERO

Geplaatst: 6 december 2015 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Sennheiser GAME ZERO is de iets grotere broer van de GAME ONE, welke ik eerder al heb besproken. De headsets lijken verdacht veel op elkaar, maar kennen toch de nodige verschillen. De GAME ZERO is twee tientjes duurder, maar daar krijg je ook net wat meer voor terug. Nog altijd werkt deze gaming headset van Sennheiser op ieder platform en schitteren uitgebreide opties door afwezigheid. Het voornaamste verschil met de GAME ONE is dat de GAME ZERO een gesloten gaming headset is, hierdoor wordt het omgevingsgeluid geëlimineerd en kan je je volledig op de game richten.

Wat het is

Stereogeluid, twee verschillende draden en een microfoon die niet afneembaar is, kenmerken de GAME ZERO. Door de aparte draad voor consoles en mobiele apparaten en de aparte draad voor de pc, weerhoudt niets je er meer van om lekker van platform naar platform te hoppen, mocht je deze overbodige luxe hebben. Ook nu vind je weer een volumeregelaar aan de rechterkant van de headset. Wat wel verschilt van de GAME ONE, is dat de GAME ZERO over lederen (uiteraard neppe) earpads beschikt. Dat vindt ik zelf altijd een stuk fijner dan stoffen varianten. Daarnaast is de GAME ZERO gesloten en houdt de headset praktisch ieder omgevingsgeluid tegen. Dat betekent ook dat je vriend of vriendin naast je geen last meer heeft van jouw gamegeluid en dat is in de meeste gevallen toch de voornaamste reden dat je een gaming headset opzet. Heb je de GAME ZERO even niet meer nodig, dan berg je deze gemakkelijk op. Niet alleen wordt er een handige opberghoes meegeleverd, ook is de headset gedeeltelijk op te vouwen. Ideaal als je de headset vaak ergens mee naartoe neemt en, zoals ondergetekende, altijd erg zuinig bent op je randapparatuur.

Geluidskwaliteit en design

De geluidskwaliteit van de GAME ZERO is nagenoeg gelijk aan die van de GAME ONE: het stereogeluid klinkt geweldig. Doordat de GAME ZERO gesloten is, komt de kwaliteit van het geluid nog net iets beter naar voren, als je het mij vraagt. Wellicht dat de lederen oorkussens daar ook een rol in spelen. Door de microfoon met noise cancellation klink je zelf ook wederom lekker helder, waardoor anderen jou perfect kunnen verstaan. Ook qua design doet de GAME ZERO goede zaken. Doordat de headset gedeeltelijk op te vouwen is, had ik vooraf mijn twijfels over de robuustheid, maar die twijfels waren na het opzetten direct weg. De headset zit lekker, weegt niet te veel en oefent nergens te veel druk op uit. Het design is bijna identiek aan die van de GAME ONE, op de zilveren scharnieren na. Ik testte zelf de zwarte versie van de GAME ZERO (er bestaat ook een witte variant) en samen met de geringe rode tinten bleek dat een prima combi te zijn. De headset trekt niet meteen de aandacht, maar zodra deze beter wordt bekeken, zal deze louter positieve reacties oproepen.

Gebruik

Qua gebruik is de GAME ZERO simpel. Ook deze gaming headset van Sennheiser beschikt niet over extra toeters en bellen, maar de volumeregelaar op het rechteroor en het feit dat de microfoon zichzelf aan- en uitschakelt, worden gewaardeerd. De lederen earpads ervaarde ik als aanzienlijk prettiger dan de stoffen van de GAME ONE, maar vooral de gesloten eigenschap van de GAME ZERO heeft me ervan overtuigd dat ik deze gaming headset de beste van de twee vind. Alhoewel, er hangt ook een minpuntje aan deze gesloten headset. Er is namelijk geen voice feedback aanwezig, waardoor je jezelf amper hoort terwijl je praat en daardoor al snel enorm hard gaat praten. De GAME ONE beschikt daar ook niet over, maar daar hoor je jezelf wel praten aangezien het om een open headset gaat. Voor deze prijs mag je toch verwachten dat men aan dit soort dingen heeft gedacht. De opberghoes vind ik dan wel weer erg handig, al vind ik het vreemd dat de GAME ZERO mede daardoor twee tientjes duurder is dan de GAME ONE. Sowieso zijn beide headsets aan de dure kant, zeker als je kijkt wat er voor hetzelfde bedrag op de markt is. Denk aan draadloze gaming headsets of exemplaren met surround sound. Ben je daar echter niet naar op zoek en voldoet de GAME ZERO aan al je eisen, dan is deze gaming headset een prima keuze.

Eindoordeel

De Sennheiser GAME ZERO is een uitstekende gesloten gaming headset met prima stereogeluid. De headset kent geen overbodige luxes, op de handige opberghoes na, maar is wel ontzettend fijn in het gebruik en kan worden ingezet op ieder denkbaar platform. De prijs is nogal aan de hoge kant en de headset zou voice feedback goed kunnen gebruiken, maar omvat de GAME ZERO alles wat je nodig denkt te hebben, dan weerhoudt niets je ervan om heel veel plezier te hebben met deze gaming headset van Sennheiser.

De Sennheiser GAME ZERO kent een adviesprijs van €249,99 en is reeds verkrijgbaar bij diverse elektronicazaken.

Lees meer