Tech: Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard

Geplaatst: 30 december 2016 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Al sinds jaar en dag game ik op de pc met mijn Logitech G15 toetsenbord. Deze heb ik in mijn jongere jaren gekregen en ondanks dat het toetsenbord flink verouderd is, ben ik hem eigenlijk nog steeds niet zat. Maar van Trust Gaming, de Nederlandse hardwarefabrikant, kreeg ik nu de mogelijkheid om een nieuw toetsenbord te testen. Het gaat om het Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard. Dit toetsenbord is geschikt voor Windows 10, 8, 7 en Vista en wist mij aangenaam te verrassen. Doet dit stukje hardware mij echter besluiten om mijn Logitech G15 gedag te zeggen?

GXT-White-switches

De retailprijs van het Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard ligt zo rond de 99.99 euro en is prima in balans met de kwaliteit die het toetsenbord weet te bieden. Het toetsenbord maakt gebruik van snel reagerende GXT-White-switches. Hierdoor voelen aanslagen nog gemakkelijker aan en reageert het toetsenbord heel snel. De levensduur ligt volgens Trust zo rond de vijftigmiljoen toetsaanslagen. Als ik kijk hoe lang ik mijn G15 gebruik, kan ik mij voorstellen dat dit toetsenbord ook jaren meegaat. Het gehele toetsenbord is voorzien van led-achtergrondverlichting, maar kan ook gespecialiseerd worden tot alleen bepaalde toetsen. Ook de helderheid kan ingesteld worden waardoor je in de nacht niet afgeleid raakt door de vele led-achtergrondverlichting.

GXT 870 of GXT 880

Waar op gelet moet worden bij de aanschaf van het toetsenbord, is het ontbreken van een numpad. Trust heeft hier bij de GXT 870 expres voor gekozen. Ben je iemand die wel graag een numpad wil, dan moet je voor de GXT 880 gaan. De keuze voor het weglaten van de numpad is vooral bedoeld voor gamers die hun toetsenbord meenemen naar toernooien of LAN parties. De keuze is dus helemaal aan jou. Gebruik je het toetsenbord enkel thuis om te gamen, dan raad ik je aan om toch voor de GXT 880 te gaan. Ben je iemand die veel reist met zijn gear, dan is dit toetsenbord weer echt wat voor jou.

Formaat

Het Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard heeft een breedte van 392mm en is 159mm lang. Het gewicht ligt net onder de kilo en de USB kabel is 1.5m lang. Wat mij al snel irriteerde was de afwerking aan de voorkant. Jaar en dag ben ik een stuk plastic gewend dat mijn Logitech G15 toetsenbord netjes laat aflopen. Bij de GXT 870 ontbreekt de afwerking. Zeker na langere speelsessies merkte ik dat mijn polsen pijn begonnen te doen. Over speelsessies gesproken. Het toetsenbord is ideaal voor ieder gamegenre. Want waar ik meestal voor TrackMania Turbo gebruik maak van mijn Xbox 360 controller, speelde de game ook prima weg met het toetsenbord. Ook tijdens de vele potjes van Minecraft Online merk je dat dit toetsenbord echt gemaakt is voor gamen.

Eindoordeel

Ga ik nu definitief over op het Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard? Nee, maar dat ligt niet aan de kwaliteit van het toetsenbord. De kwaliteit is meer dan voldoende en games spelen met behulp van dit fraaie stukje hardware lekker weg. Vooral de aanslagen op het toetsenbord voelen heerlijk aan dankzij de GXT-White-switches. Het in kunnen stellen van specifieke led-achtergrondverlichting is echt een uitkomst. Dit is iets wat ontbreekt op mijn Logitech G15 en waar ik nu toch veelal gebruik van heb gemaakt tijdens speelsessies. Dus ben je op zoek naar een compact en goed toetsenbord die je eenvoudig in je tas kunt meenemen? Dan is het Trust Gaming GXT 870 Mechanical TKL Gaming Keyboard echt een aanrader. Werk je er alleen thuis mee, kijk dan eens naar de GXT 880.

Lees meer