Tech: Turtle Beach Ear Force PX22

Muziek is iets wat mensen met elkaar kan verbinden. Mensen gaan erin op, genieten ervan, beleven het. De Turtle Beach Ear Force PX22 trekt jou als gamer in een game en laat je niet meer los. Deze kleine krachtpatser heeft je veel meer te geven dan je misschien verwacht. Ben je benieuwd waarom? Dat zal ik je vertellen.

onbekend

Turtle Beach Ear Force PX22?
Schildpaddenstrand? Neen, verre van. De Turtle Beach Ear Force PX22 is een uitstekende geluidsisolerende bedrade gamingheadset die zowel met USB als analoge bekabeling komt. De headset mag je omschrijven als een mid-range set, maar ik vind dat je de headset hiermee te kort doet. De headset heeft een eigen inline amp en controller. Hierdoor krijg je volledige controle over je volume, bass, treble en microfoonvolume.

De headset werkt op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en zelfs je mobiele apparatuur!

Uiterlijk
Het uiterlijk van de PX22 is er één die er echt mag zijn. Het zwarte plastic steekt prachtig af tegen het stof wat over de hoofdband en oren heen zit. Ook vind je het logo in het blauw terug op de hoofdband en in de oren. Juist deze kleine details zorgen ervoor dat de PX22 een duur uiterlijk krijgt.

onbekend

Doordat de headset comfortabel aanvoelt en genoeg zuurstof doorlaat, kan je deze headset echt uren ophebben zonder dat je last krijgt van je oren. Wat zeg ik? Op een gegeven moment heb je het geeneens meer door dat je nog een headset op hebt. De headset is alles behalve zwaar, naar mijn mening een zeer belangrijk aspect voor een gamingheadset.

De PX22 is door middel van een meter kabel met een 3.5-mm-jack aan de volumecontroller aangesloten. De headset kan je hierdoor, zoals ik al eerder aangaf, ook gewoon als een koptelefoon worden gebruikt. Aan de andere zijde van de volumecontroller zit nog eens drie meter kabel. Voor de meeste mensen dus genoeg kabel om te gebruiken tijdens het gamen.

onbekend

Voor mij is het echt duidelijk geworden dat de PX22 ontworpen is met comfort en geluid in het achterhoofd. Het is misschien niet de meest robuuste headset die je tegen zal komen, maar juist doordat de headset niet zo zwaar is kan je hem wel lang dragen zonder er last van te krijgen.

Natuurlijk is gewicht ook niet alles, een headset koop je immers ook voor het geluid. En daar stelt deze kleine krachtpatser niet in teleur.

Maestro, music!
Turtle Beach levert al vele jaren een extreme vorm van kwaliteit als het op geluid aankomt en met de PX22 is dit niet anders. De 50-mm-speakers leveren een uitmuntende geluidsbeleving, zet daarnaast de noise-isolation en je hebt een geweldige ervaring. Ja, er zullen misschien betere headset zijn, maar die liggen vaak ook in een andere prijsklasse. Deze headset houdt de omgevingsgeluiden eruit en zorgt ervoor dat het geluid echt bij jou, de gamer, blijft.

onbekend

En het geluid, wauw wat een geluid kan deze kleine krachtpatser produceren. De explosies en alle chaos die Battlefield 4 met zich meebrengt komen nog meer tot leven met deze headset. De wolven in Tomb Raider die je dreigen te besluipen, je hoort ze echt aan komen lopen. De PX22 zorgt ervoor dat jij midden in de actie zit.

Daarnaast kan je dus ook alles tweaken met de inline amplifier en het controlepaneel. Wil je een zwaardere bass? Geen probleem. Treble is niet genoeg aanwezig? Passen we aan. Deze headset kan zich zeker meten tegen gamingheadsets in het duurdere segment.

Check Mic 1
Een essentieel onderdeel voor een gamer die vaak online zit, is de kwaliteit van de microfoon van een headset. De microfoon van de PX22 laat zich gemakkelijk heen en weer bewegen omdat het gemaakt is van dun en flexibel metaal met een microfoon die verborgen is in een zacht omhulsel aan het einde. De microfoon zelf is niet los te koppelen van de headset, maar dat was voor mij persoonlijk geen nadeel. De microfoon werkt uitstekend voor gaming en past op een goede manier noise cancellation toe.

onbekend

Eindoordeel
De Turtle Beach Ear Force PX22 is ondanks het feit dat een 'goedkope' headset is een waar zwaargewicht. Je krijgt zoveel meer dan waar je voor bètaald. De headset zorgt ervoor dat je werkelijk in een game wordt getrokken. Het enige nadeel is dat het geen draadloze headset is en geen 7.1 surround sound genereerd. Maar voor degene die daar geen behoefte aan heeft en op zoek is naar een goede headset: stop maar met zoeken. De Turtle Beach Ear Force PX22 is datgene wat je zoekt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?